Vă informam în decembrie despre solicitarea Consiliului Județean (CJ) Iași către Ministerul Sportului privind transferul din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a Județului Iași și în administrarea CJ Iași a Sălii Polivalente și a Hotelului „Sport”, imobile aflate în administrarea amintitului minister prin Direcția Județeană pentru Sport Iași. Polivalenta și Hotelul au fost primele două obiective solicitate de CJ, în octombrie, dar, în noiembrie, pe listă au fost adăugate și Sala de atletism Grădinari și Sala de gimnastică, din Păcurari. Cum Sala Grădinari face obiectul unui litigiu, nu se pune acum problema vreunui transfer, așa că în atenția CJ au rămas celelalte trei obiective sportive.

Răspunsul Ministerului Sportului la cele două solicitări ale CJ Iași privind cele patru obiective sportive a venit în ianuarie, fiind menționat că „pentru întocmirea unui proiect de act normativ și avizarea fără observații de către instituțiile în drept” este necesară o Hotărâre a CJ, care a și fost adoptată în ședința de joi a instituției condusă de președintele Costel Alexe.

Despre intențiile CJ Iași în privința obiectivelor sportive v-am informat în decembrie, dar atrag atenția articolele 2 și 3 din Hotărârea de joi, primul spunând (n.r. – cu mici corecturi) că „județul Iași se obligă să mențină destinația actuală a imobilelor și să asigure gratuitatea desfășurării activităților specifice Ministerului Sportului și ale instituțiilor din subordinea acestuia” și că „județul Iași, prin Consiliul Județean Iași, se obligă să întrețină și să modernizeze imobilele în termen de 5 ani de la data preluării și să le mențină la standarde de calitate privind desfășurarea activităților specifice, finanțarea lucrărilor necesare urmând a fi asigurată din bugetul propriu al județului sau, după caz, din fonduri externe nerambursabile”.

Art. 3 susține că „Ministerul Sportului va verifica și controla anual, prin Direcția Județeană de Sport Iași, modul de folosire a imobilelor transmise, în conformitate cu destinația acestora” și mai ales că „în cazul în care Ministerul Sportului constată că Județul Iași nu respectă destinația și obligațiile prevăzute la art. 2, imobilul respectiv revine în domeniul public al statului, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”.

Nu se precizează nimic însă despre preluarea obiectivelor cu tot cu angajați, dar se pare că mențiunea va fi făcută în actul normativ ce va fi emis de Guvern, dar până atunci vor mai trebui trimise Ministerului Sportului câteva documente solicitate și urmează să ne lămurim dacă sunt sau nu simple formalități ce depind numai de timp.

Sursa foto: CJ Iași / Facebook.

Citiți și: Dacia continuă să crească și țintește tot mai sus: vrea să-i seducă pe afaceriștii germani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *