CS Politehnica Iași, formație pregătită de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, a avut parte de o tragere la sorți favorabilă la alcătuirea programului play-out-ului Ligii Naționale de Rugby. Din cele nouă partide, cinci le va susține pe propriul teren, iar singura deplasare mai complicată din cele patru va fi cea de la Petroșani.

CS Politehnica Iași va debuta pe 20 august, acasă, cu CS Năvodari (scor 17-20 în Grupa B, la Iași), iar următoarele trei dispute vor fi cu celelalte trei echipe cu care s-a mai confruntat în prima parte a campionatului, meciurile urmând să se desfășoare pe aceleași terenuri: pe 27 august, în deplasare, cu RC Bârlad (victorie ieșeană cu 52-7), pe 3 septembrie, acasă, cu CSM Galați (26-23) și pe 1 octombrie, în deplasare, cu Grivița București (înfrângere cu 10-17).

Vor urma cele cinci dispute cu echipele venite din Grupa A: pe 8 octombrie, acasă, cu Universitatea Cluj-Napoca (locul 3 în Grupa A), pe 5 noiembrie, în deplasare, cu Știința Petroșani (4), pe 12 noiembrie, acasă, cu CSU Alba Iulia (7), pe 19 noiembrie, acasă, cu RC Gura Humorului (5) și pe 26 noiembrie, în deplasare, cu CSM Bucovina Suceava (6).

„Este un program care ne avantajează. Probabil vom da vacanță jucătorilor până pe 11 iulie, iar cantonamentul îl vom programa pe la jumătatea perioadei de pauză competițională, spre sfârșitul lunii iulie. Vom stabili perioada de pregătire centralizată, la Vatra Dornei, astfel încât să putem avea cât mai mulți jucători din lot în cantonament”, ne-a declarat Cosmin Rațiu. 

În play-out, ca și în play-off-ul în care vor juca Steaua, Dinamo, Timișoara și Baia Mare, se va pleca de la zero.

Gruparea ieșeană a anunțat miercuri cooptarea pilierului Vlad Bădălicescu (33 de ani). „Fost internațional, Vlad a jucat ultima dată pentru Steaua București, iar valoarea și experiența sa suntem convinși că vor aduce un plus consistent de forță pachetului nostru de înaintași”, se arată în postarea pe pagina oficială a grupării ieșene pe Facebook.

„Pe Vlad Bădălicescu îl știu de când era junior. La ora actuală este cel mai bun pilier dreapta din România! Mi l-am dorit foarte mult în lot, dar avem în vizor și alți rugbiști valoroși cu care să putem întări echipa pentru play-out”, a adăugat Rațiu.

Citiți și: Totul despre Noul Land Rover Defender 130! Model aniversar pentru Jubileul Reginei Marii Britanii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *