CS Politehnica Iași s-a autodepășit în fața propriilor spectatori: victorie în compania vicecampioanei naționale en-titre!

CS Politehnica Iași, formație pregătită de antrenorul Mihai Stuparu, ocupase locul al treilea după prima etapă a Campionatului Național masculin de rugby VII, desfășurată sâmbăta trecută, la Arad (Sânnicolau), și și-a propus să nu ocolească podiumul nici în etapa a II-a, care a avut loc astăzi, pe Stadionul „Tepro”, din Iași. Față de etapa precedentă, câștigătoarea a fost decisă abia după ultimul meci, fiecare dintre cele trei echipe care au jucat pentru locurile 1-3 obținând câte o victorie.

Formația ieșeană a fost cap de serie în Grupa C și și-a respectat din plin statutul. În primul meci a reușit un joc excelent și a dispus cu 38-0 (31-0) de CSU Arad grație punctelor înscrise de Michiduță (două eseuri și două transformări), Matei (două eseuri), Chiriac, Curcan (câte un eseu), Ilie și Rusu (câte o transformare). Acesta era considerat meciul decisiv pentru câștigarea grupei, deoarece disputa cu CSM Sibiu era o formalitate: 54-0 (26-0), punctele fiind marcate de Drăgan (două eseuri), Chiriac, Curcan, Rusu, Nicuță, Deliu, Holboceanu (câte un eseu), Michiduță (6 transformări) și Rusu (o transformare).

Câștigând Grupa C, Politehnica a evoluat pentru jocurile de clasament cu câștigătoarele celorlalte două grupe. În primul joc pentru locurile 1-3, studenții au abordat cu mult curaj disputa cu RC Bârlad, vicecampioana națională en-titre, pregătită de antrenorul Ioan Harnagea, și a condus cu 10-0 grație eseurilor înscrise de Deliu și Micu, dar a primit eseu la ultima fază a primei reprize pe care a încheiat-o în avantaj: 10-7. Condusă cu 14-10 la începutul actului secund, Poli a aplicat lovitura de grație la ultima fază a meciului, pe un contraatac fulgerător. Nicuță s-a împiedicat când mai avea zece metri până la terenul de țintă advers, dar tot el a înscris eseul unei mari victorii, cu 15-14!

Bârlădenii au dispus de Știința Petroșani, așa că totul s-a decis în ultimul joc al turneului, dintre Poli și Știința. Mai experimentată, mai omogenă, Știința a speculat orice culoar din apărarea ieșeană și a câștigat meciul cu 31-7 (12-7), meci în care Michiduță n-a jucat deloc din cauza unei accidentări la încheietura mâinii stângi. Punctele formației ieșene i-au aparținut lui Micu – eseu și Ilie – transformare.

Așadar, podiumul etapei de la Iași a fost identic cu cel de la Arad: 1. Petroșani, 2. Bârlad, 3. Iași. După două etape (a treia, și ultima, este programată sâmbăta viitoare, la Petroșani), podiumul clasamentului general arată astfel: 1. Petroșani 32 puncte, 2. Bârlad 28, 3. Iași 24. 

Lotul pe care s-a bazat CS Politehnica în turneul de la Iași a cuprins următorii jucători: Sergiu Michiduță (căpitan), Andrei Micu, Florin Curcan, Bogdan Matei, Cristian Ilie, Alin Nicuță, Adrian Rusu, Peter Chiriac, Narcis Holboceanu, Emilian Buburuzan, Cosmin Drăgan, Cătălin Deliu și Ionuț Sandu.

„Echipa noastră a crescut în joc. Rezultatele din grupă au fost cele așteptate, iar în jocurile de clasament trebuie menționat succesul obținut cu RC Bârlad. Ne-am îndeplinit obiectivul și așteptăm cu încredere ultima etapă, de la Petroșani”, a declarat Mihai Stuparu pe pagina oficială a CS Politehnica Iași pe Facebook.

Ca și la turneul de la Iași, capi de serie în etapa a III-a vor fi tot Știința Petroșani, RC Bârlad și CS Politehnica Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *