Cine l-a oprit la US Open 2021 pe jucătorul cu cel mai bun rezultat dintre tenismenii propulsați și de „Concord Iași Open”!

Carlos Alcaraz

V-am oferit săptămâna trecută 20 de nume de jucători prezenți la US Open 2021 propulsați de turneele ATP Challenger Tour și care au trecut și pe la Baza Ciric, la una sau chiar la ambele ediții de până acum a „Concord Iași Open”! Vă spuneam că francezul Arthur Rinderknech (26 de ani, 83 ATP), eliminat în tie-break-ul setului decisiv în turul al II-lea la Iași în 2020, obținuse cel mai bun rezultat. A reușit să treacă de primul tur, dar avertizasem că îl așteaptă o misiune infernală în compania spaniolului Carlos Alcaraz (18 ani, 55 ATP, pregătit de Juan Carlos Ferrero), despre care în aprilie scriam, mai bine zis speram, că l-am putea vedea jucând la a doua ediție a „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România!

Printre jucătorii cu care Alcaraz s-a confruntat de la începutul anului s-a numărat și Filip Jianu, dar spaniolul a avut un progres mult mai consistent decât putea fi anticipat și nu prea a mai fost văzut prin circuitul ATP Challenger. La începutul lui mai, chiar când împlinea 18 ani, a fost pus la punct de Rafael Nadal într-un meci al schimbului de generații, dar iată că la US Open 2021 l-a învins pe Rinderknech în patru seturi, în turul al III-lea l-a eliminat în cinci seturi pe grecul Stefanos Tsitsipas (23 de ani, numărul 3 mondial), pentru ca în optimi să treacă tot în cinci seturi de germanul Petre Gojowczyk (32 de ani, 141 ATP).

Adversarul lui Alcaraz în sferturi este canadianul Felix Auger-Aliassime, cel care miercuri împlinește 21 de ani, ocupă locul 15 în ierarhia ATP și ar avea cumva prima șansă să ajungă în semifinale. Nu poate fi însă exclusă nici surpriza pe care o poate oferi Alcaraz, cum nici exclus nu este ca acești doi jucători să fie în următorii ani prezențe constante în Top 10 ATP.

Felix Auger-Aliassime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *