„Concord Iași Open”, trambulină spre elita tenisului mondial! Munar, semifinalist la Iași, a intrat în prima sută, Cerundolo a jucat finala unui turneu de 500.000 de dolari, Musetti a devenit un obișnuit al marilor turnee, iar Alcaraz este senzațional la doar 17 ani!

Scriam la începutul anului că în retrospectiva întocmită de ATP cu privire la jucătorii care s-au evidențiat în anul 2020 în cadrul ATP Challenger Tour apăreau și destui tenismeni pe care i-am putut urmări la lucru grație ediției inaugurale a „Concord Iași Open”, organizată la Baza Ciric a Primăriei Iași de grupul de firme Nera Computers – Concord Service Center – Certus Software, ce a pus la bătaie peste 100.000 de euro, dintre care 88.520 de euro doar pentru premii.

Printre jucătorii evidențiați, ca Sebastian Korda – fiul fostului mare jucător Petr Korda, spaniolul Carlos Alcaraz (17 ani) sau italianul Lorenzo Musetti (19 ani), se număra și argentinianul Francisco Cerundolo (22 de ani), care era eliminat la Iași în turul al II-lea, fiind întrecut în trei seturi de brazilianul Meligeni, venit din calificări, cel care în sferturi avea să fie eliminat de principalul favorit, celebrul Pablo Andujar.

Cerundolo a jucat până pe 18 aprilie la Belgrad, un turneu pe zgură, de 132.280 de euro, revenit în circuitul ATP după o absență de 11 ani, unde Marius Copil (30 de ani, 226 ATP) a pierdut în ultimul tur de calificări. Cerundolo era favorit nr. 5, dar a fost eliminat în primul tur, însă la începutul lui martie, venit din calificări, a ajuns în finală, pe zgură, la Buenos Aires (turneu ATP 250, cu premii de 506.770 de dolari), unde a pierdut la compatriotul său Diego Schwartzman (locul 9 mondial, 28 de ani). Pe tabloul principal a întâlnit numai jucători din prima sută, dispunând, printre alții, de francezul Bennoit Paire (locul 29 mondial la acea oră, acum 35 ATP, 31 de ani) în optimi și de Andujar în sferturi, iar acum ocupă locul 115 mondial.

Carlos Alcaraz (17 ani, 119 ATP), noua speranță a tenisului spaniol, s-a prezentat la începutul lui aprilie la turneul ATP 250, de la Marbella (premii de 408.800 euro), după ce la începutul anului îl învingea pe belgianul David Goffin (nr. 14 ATP la acea oră, nr. 12 acum), ajungea pe tabloul principal la Australian Open (fiind eliminat în turul al II-lea, dar a devenit cel mai tânăr spaniol care a câștigat un meci într-un turneu de Mare Șlem, după Rafael Nadal în 2003) și îl învingea pe Filip Jianu în trei seturi la Gran Canaria (Spania).

Alcaraz a trecut în optimi la Marbella de compatriotul său, Feliciano Lopez (39 de ani, nr. 64 mondial), și în sferturi de norvegianul Casper Ruud (22 de ani, în prezent nr. 24 ATP), dar în semifinale a fost învins, cu 7-6, 4-6, de spaniolul Jaume Munar.

Munar (23 de ani) este nimeni altul decât favoritul nr. 2 al „Concord Iași Open”, cel care la Baza Ciric trecea de Cezar Crețu în turul al II-lea, cu 6-1, 6-4, după ce tânărul jucător ieșean reușise să egaleze la 4 în setul al doilea, dar părăsea turneul în semifinale după un tie-break nefericit în compania celui care avea să cucerească trofeul, spaniolul Carlos Taberner.

Munar bătea la Iași la poarta primei sute mondiale, acum este pe locul 84, iar finala la Marbella a pierdut-o în trei seturi în fața compatriotului său Pablo Carreno Busta (29 de ani, nr. 13 ATP), și ar fi un privilegiu să participe și la ediția a II-a a „Concord Iași Open”, programată în iulie tot la Baza Ciric.

Munar a alternat turneele ATP Challenger cu cele ATP 250, câștigând în ianuarie titlul în Antalya (premii de 44.820 de euro) în fața italianului Lorenzo Musetti (19 ani), care n-a avut un debut prea fericit de 2021, dar a început să joace din ce în ce mai bine după ce în februarie părăsea Australian Open în primul tur al calificărilor! O finală de ATP Challenger din Italia a precedat semifinala ATP 500 de la Acapulco (premii de 1.053.190 euro), pierdută în fața grecului Stefano Tsitsipas (22 de ani, locul 5 mondial) după ce a ajuns până acolo eliminându-i, în ordine, pe Schwartzman, Frances Tiafoe (SUA, 25 de ani, nr. 56 atunci) și bulgarul Grigor Dimitrov (29 de ani, nr. 16 ATP).

A adunat puncte importante la Miami, turneu ATP 1000 (3.343.785 euro), unde a trecut două tururi, și la Cagliari, ATP 250 (408.800 euro), unde a ajuns în sferturi, iar acum este pe locul 87 mondial!Greu de spus acum dacă îi vom vedea pe acești patru jucători la Iași în iulie, dar sigur este că vom putea vedea la lucru tenismeni care nu peste mult timp se vor număra printre protagoniști la marile turnee ale lumii!

Citește și: „Concord Iași Open” se bazează și în 2021 pe un sprijin de nădejde – CS Tenis Club Coreco Iași

Citește și: Facultatea de Educație Fizică și Sport Iași se implică în cel mai important turneu de tenis din România – „Concord Iași Open”

Citește și: „Concord Iași Open” 2021 se pune în mișcare! Încep lucrările la Baza Ciric pentru cel mai important turneu de tenis din România!

Citește și: Iașul va organiza și în 2021 cel mai important turneu de tenis din România! Știm luna în care se va desfășura ediția a II-a a „Concord Iași Open”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *