Cel mai tânăr club sportiv din Iași a pornit la drum! Conducători și antrenori sunt foști mari sportivi ai Iașului!

Au trecut aproape două săptămâni de când cel mai tânăr club sportiv din Iași și-a început activitatea cu grupele de volei și baschet. Conducători și antrenori sunt foști mari sportivi ai Iașului care știu cum să le insufle copiilor pasiunea pentru sport.

Totul a pornit de la faptul că anul trecut o grupă de volei feminin de la CSS „Unirea” Iași nu avea unde să se pregătească. Printre micuțele voleibaliste de 12 ani puteau fi întâlnite două nume cu o consistentă rezonanță în sportul ieșean, fiind vorba despre fiica fostei voleibaliste Cristina Androhovici Lungu, câștigătoare a Cupei României cu Penicilina Iași, și despre fiica baschetbalistului Cristian Murgoci, component al echipei Politehnica Moldrom Iași, medaliată cu bronz în 1998.

„Am tot încercat să găsim soluții pentru ca fetițele să se poată totuși pregăti. Am mers mult la Ștrand, pe nisip, știam cât de mult poate încurca o perioadă de pauză. Au venit la antrenament opt-nouă fetițe și tot lucrând cu ele a apărut ideea să înființăm noi un club. Cristina a fost de acord și am trecut la îndeplinirea formalităților”, ne-a spus Cristian Murgoci, președintele CS Skyline Iași.

Voleibalistele de la CSS „Unirea” Iași au revenit la grupa lor, așa că acum Cristina Androhovici Lungu lucrează cu o grupă de circa douăzeci de fetițe cu vârste între 7 și 10 ani.

„În această perioadă de vacanță școlară am găsit poziții libere la Sala Polivalentă și probabil vom continua antrenamentele pe terenul sintetic din apropierea Polivalentei”, a precizat Cristian Murgoci.

Cum a apărut însă și baschetul în peisaj?

„Cu Viorel Nănescu am păstrat o legătură specială și după ce noi n-am mai jucat. Îi povesteam despre viitorul club chiar când eram în faza depunerii documentelor și am reușit să-l conving să facă parte din proiect”, a adăugat Murgoci, iar acum Sorana Gavrilescu Nănescu, fostă antrenoare a echipei de senioare Politehnica Iași, și Viorel Nănescu lucrează în special la sala de la Miroslava cu o grupă de băieți și fete de 8-13 ani.

„Deocamdată suntem în faza de inițiere, dar în timp valorile se vor decanta și vom putea să avem și grupe de performanță, cu care să ne putem înscrie în competiții. Noi am înființat acest club din pasiune, nu-l vedem ca pe o afacere. Ne bucurăm să fie cât mai multe cluburi de copii și juniori pentru a putea fi organizate campionate locale puternice. Doar în condiții de concurență vor putea apărea talente care în viitor să reprezinte culorile Iașului, iar echipele Iașului să se poată baza pe jucători ieșeni”, ne-a mai spus președintele CS Skyline Iași.

Citiți și: Rezultate remarcabile pentru șahiștii juniori ieșeni! Miruna Lehaci este cvadruplă campioană națională! Ema Obadă a cucerit câte două medalii de aur și argint, iar George Stoleriu una de aur și două de argint!

Citiți și: Antrenoarea Ioana Babiuc a ajuns cu primii săi judoka la final de juniorat! Sfârșitul fericit al unui ciclu de 12 ani! „Vârfurile” generației sunt Cosmin Bucătaru și Alex Panaite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *