Rezultate remarcabile pentru șahiștii juniori ieșeni! Miruna Lehaci este cvadruplă campioană națională! Ema Obadă a cucerit câte două medalii de aur și argint, iar George Stoleriu una de aur și două de argint! 

Campionatele Naționale de șah clasic, dezlegări probleme, șah rapid și blitz pentru categoriile de vârstă U14, U16, U18 și U20 s-au încheiat joi la Mamaia, delegația ieșeană cuprinzând șase sportivi: George Stoleriu și George Albu au concurat la U20, în timp ce Luca Șerban Dumitru la U14, ei fiind pregătiți la CS Politehnica Iași de antrenorii Vladimir Danilov și Vlad Ungureanu, cei care se ocupă și de pregătirea celor trei concurente din competiția feminină – Miruna Lehaci și Diana Lupașcu (ambele la U18) și Ema Obadă (U16), ele fiind acum legitimate la CSM Iași 2020.

Performera competiției a fost Miruna Lehaci, ea cucerind toate titlurile de campioană națională puse în joc! La șah clasic a dominat cu autoritate, impunându-se cu 9 puncte din 9 posibile!

„La cum a jucat la Mamaia, Miruna Lehaci poate cuceri o medalie la Campionatele Naționalele pentru seniori, competiție care va începe luni la Iași și la care vor participa și Corina Peptan și Mihaela Sandu, toate trei fiind componente ale echipei României”, a declarat Vladimir Danilov pentru pagina oficială pe Facebook a CS Politehnica Iași.

Ema Obadă a cucerit cu 6,5 puncte medalia de argint la șah clasic, la egalitate de puncte cu campioana, înfrângerea din prima rundă costând-o practic titlul național. Ema a fost a doua și la dezlegări probleme, însă s-a revanșat la șah rapid și blitz, unde a devenit campioană națională!

George Stoleriu a avut șanse până în ultima rundă, a noua, la șah clasic să cucerească medalia de aur. El însă a remizat, iar colegul său, George Albu, a refuzat trei propuneri de remiză în speranța că-l va învinge pe Ștefan Mihai (CSU Ploiești). Până la urmă a pierdut, iar Mihai a devenit campion național cu 6,5 puncte, în timp ce Stoleriu a cucerit medalia de argint, cu un total de 6 puncte, de menționat fiind că el va concura și anul viitor la U20.

Albu s-a clasat al unsprezecelea cu 4,5 puncte, în timp ce Luca Dumitru, aflat în primul an de concurs la U14, a adunat 5,5 puncte și a ocupat locul al nouălea. Titlul național i-a revenit lui Andrei Filip (CSM București), cu 7 puncte, fiul fostului șahist ieșean Lucian Filip.

Stoleriu a devenit campion național la dezlegări probleme, miercuri a cucerit medalia de argint la șah rapid, înfrângerea în fața colegului său de club, George Albu, care a obținut medalia de bronz, cântărind destul de greu la stabilirea campionului. Joi, la blitz, Stoleriu s-a clasat al cincilea, iar Albu al șaselea, ca și Diana Lupașcu, în timp ce Dumitru nu s-a numărat printre protagoniști. 

„Ne-am dorit o tripletă de aur la una din probe, dar de data aceasta am mai și ratat câteva medalii de aur. Rezultatele confirmă că jucătorii noștri sunt printre cei mai buni juniori din țară. Este abia prima competiție oficială, în care am putut vedea și care este efectul pregătirii online. Copiii au avut mai mult timp pentru studiu, s-a lucrat foarte mult”, a concluzionat Danilov.

Începând de luni și până pe 25 aprilie, Iașul va fi gazda Campionatelor Naționale pentru seniori, unde CS Politehnica Iași va fi reprezentată de marii maeștri internaționali Bogdan Deac (numărul 1 din concurs), Vlad Jianu și Vladislav Nevednichy, maestrul internațional Vladimir Danilov și maestrul FIDE George Stoleriu, iar Miruna Lehaci este creditată cu șanse la cucerirea unei medalii în concursul feminin.

Citiți și: Emoțiile s-au risipit definitiv: Vlăduț Simionescu pleacă mâine la Europene!

Citiți și: Antrenoarea Ioana Babiuc a ajuns cu primii săi judoka la final de juniorat! Sfârșitul fericit al unui ciclu de 12 ani! „Vârfurile” generației sunt Cosmin Bucătaru și Alex Panaite

Citiți și: Primii pași concreți pentru reînființarea unei echipe de mare tradiție la Iași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *