Emoțiile s-au risipit definitiv: Vlăduț Simionescu pleacă mâine la Europene!

Vlăduț Simionescu a efectuat miercuri și al doilea test pentru COVID-19, tot la Laboratoarele PRAXIS, ca și cel de luni dimineață, care a fost negativ. Cum rezultatul a fost și astăzi tot negativ, emoțiile privind participarea la Campionatele Europene s-au risipit definitiv.

Valorosul judoka de la CS POLITEHNICA IAȘI, unde este pregătit de antrenorul Costel Năftică, avea nevoie de două rezultate consecutive negative în preajma plecării, iar joi va efectua deplasarea la Lisabona, unde duminică va concura în cadrul categoriei de greutate +100 kilograme.

Vlăduț Simionescu a revenit la sală la începutul săptămânii trecute după două săptămâni de izolare din cauza infectării cu noul coronavirus și astfel nu doar că a ratat Grand Slam-urile de la Tbilisi și din Antalya, concursuri în care și-ar fi putut consolida și mai mult poziția în clasamentul mondial pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, competiție pentru care este ca și calificat, ci i-a fost afectată și pregătirea pentru Campionatele Europene.

„A fost destul de greu primul antrenament, s-a simțit pauza forțată de două săptămâni. Am mai lucrat eu acasă, dar nu se compară cu pregătirea fizică pe care o fac la sală sub atenta supraveghere a lui Sorin Coțofrei, atât la Preventis, cât și la Weider Gym”, declara Vlăduț Simionescu pentru pagina oficială a grupării ieșene pe Facebook.

Vlăduț n-a fost chiar departe de a decide să se retragă și de la competiția continentală, dar în cele din urmă s-a hotărât să participe.

„Pregătirea mea a avut mult de suferit în aceste ultime săptămâni, dar de când am revenit la sală mă simt din ce în ce mai bine. Nu pot avea un obiectiv bine definit pentru această ediție, dar de obicei lupt mai bine atunci când nu am presiunea rezultatului. La judo ai nevoie de o fracțiune de secundă de neatenție din partea adversarului pentru a câștiga meciul, așa că orice este posibil”, a menționat Vlăduț Simionescu pe pagina CS Politehnica Iași. 

România l-a înscris la Lisabona și pe Luca Kunszabo. Dacă Vlăduț este al unsprezecelea clasat în ierarhia mondială din cei 21 de concurenți, Luca este al douăzecilea.

„La mai toate competițiile eu rămân singur, deoarece concurez abia în ultima zi. Fiind singur nu am cu cine efectua încălzirea. Mai găsesc câteodată înțelegere pe la străini, dar niciodată nu mă pot încălzi așa cum aș vrea eu, și din această cauză pornesc mai greu în concurs. Fiind și Luca la Lisabona ne va fi la amândoi mai ușor”, a mai spus Vlăduț Simionescu.

Citiți și: Antrenoarea Ioana Babiuc a ajuns cu primii săi judoka la final de juniorat! Sfârșitul fericit al unui ciclu de 12 ani! „Vârfurile” generației sunt Cosmin Bucătaru și Alex Panaite

Citiți și: Primii pași concreți pentru reînființarea unei echipe de mare tradiție la Iași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *