Pauză forțată pentru Vlăduț Simionescu!

Vlăduț Simionescu, pregătit la CS Politehnica Iași de antrenorul Costel Năftică, a încheiat vineri stagiul de pregătire de la Oradea împreună cu lotul național al României. Luni s-a prezentat la testare, deoarece la sfârșitul acestei săptămâni este favorit nr. 7 la Grand Slam-ul de la Tbilisi. Valorosul judoka ieșean a aflat marți că este pozitiv, iar miercuri dimineață a repetat testul. Vestea primită miercuri seara n-a fost deloc cea așteptată: rezultatul a fost confirmat, tot pozitiv!

Deplasarea la Tbilisi a picat și probabil întreaga strategie pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde Vlăduț este ca și calificat, va suferi modificări.

„Am nasul puțin înfundat și mă doar un pic gâtul, dar alte simptome nu am. Pe lângă Tbilisi voi rata și Grand Slam-ul din Antalya, de la sfârșitul săptămânii viitoare, dar nu este deloc exclus să nu pot participa nici la Campionatul European, programat la mijlocul lunii aprilie, în Portugalia. Nu mă pot pregăti temeinic în aceste două săptămâni de izolare…”, a declarat Vlăduț Simionescu pentru pagina oficială a CS Politehnica Iași pe o rețea de socializare.

Dacă nu va participa la Europene, Vlăduț va reveni în competiții în luna mai.

„Este deocamdată prea devreme, dar strategia pentru Jocurile Olimpice va trebui reanalizată. Nu-mi pică deloc bine această pauză forțată. Eram într-un progres evident și abia așteptam să concurez la Tbilisi ca să încerc să revin pe podium. Încerc însă să iau partea bună și să mă gândesc că trei luni de acum înainte nu voi mai sta mereu cu grija că m-aș putea infecta. Urmează o nouă perioadă dificilă pentru mine, dar am trecut eu și peste hopuri mai grele”, a precizat Simionescu.

Menționăm că la sfârșitul anului trecut, chiar înainte de plecarea la Campionatul European, la testarea efectuată la Oradea la lotul național, Vlăduț fusese declarat pozitiv și a ratat astfel participarea, deși testul efectuat la Iași înainte de a merge la lot a fost negativ, cum au fost și celelalte două teste făcute după ce a revenit acasă!

Citiți și: Nedreptatea suferită de copiii de la Centrul de Excelență în fotbal de la LPS Iași poate fi corectată! Reacție neașteptată din partea celui care a inițiat proiectul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *