Antrenoarea Ioana Babiuc a ajuns cu primii săi judoka la final de juniorat! Sfârșitul fericit al unui ciclu de 12 ani! „Vârfurile” generației sunt Cosmin Bucătaru și Alex Panaite

Alexandru Panaite, Ioana Babiuc, Cosmin Bucătaru

Campionatele Naționale de judo pentru juniori (limita maximă de vârstă 20 de ani) au adus prezențe pe toate treptele podiumului pentru sportivii de la CSS „Unirea” Iași, unde sunt pregătiți de antrenoarea Ioana Babiuc.

Cel mai bun rezultat a fost obținut de Cosmin Bucătaru (categoria de greutate 81 kilograme), el despărțindu-se de juniorat cu o prestație de înaltă ținută. A dominat autoritar toate partidele susținute și a cucerit medalia de aur, el anunțându-se încă de pe acum candidatura pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Alexandru Panaite (100 kg) a încheiat și el junioratul cu o prezență pe podium. Alex domina meciul susținut în finală, dar și-a permis cam devreme să se relaxeze, iar adversarul său nu l-a iertat, așa că a trebuit să se mulțumească doar cu medalia de argint. Trebuie menționat că el a concurat ușor accidentat la umăr în urma unui antrenament cu Vlăduț Simionescu. „Îmi pare tare rău că s-a accidentat chiar cu mine la antrenament, dar trebuie să învețe să fie foarte atent în orice situație”, ne-a spus Simionescu.

La doar 18 ani, Tudor Darie (+100 kg) a cucerit medalia de argint. Și Tudor era la timona partidei din finală, dar a inițiat un procedeu fără să se asigure suficient, iar contraatacul adversarului i-a fost fatal. Tudor cochetează și cu fitness-ul, deși specialiștii îi prevăd un frumos viitor în judo.

Alex Panaite, Cosmin Bucătaru, Tudor Moșoi, Ioana Babiuc, Tudor Darie

Cosmin și Alex sunt vârfurile generației cu care Ioana Babiuc a început să lucreze acum doisprezece ani, iar ei vor fi promovați la CS Politehnica Iași, grupare cu care și până acum au avut dublă legitimare.

„Sunt primii mei sportivi care termină junioratul. Cu mine au început judoul când aveau 8 ani. Mă refer nu doar la Cosmin și Alex, ci și la Adelin Popovici și Emilian Viciaga, pe care l-am preluat de la prof. Florin Grosu. Grație colaborării cu CS Politehnica, nu mă voi despărți de ei, ci vom continua să lucrăm împreună”, ne-a declarat Ioana Babiuc.

De remarcat este și medalia de bronz cucerită de Tudor Moșoi (60 kg), care la doar 15 ani a pierdut greu în semifinale în fața lui Alexandru Matei (19 ani, de la Dinamo București), cel care acum câțiva ani era laureat la „Mica Olimpiadă”, multiplu campion național, și care la Poiana Brașov avea să cucerească medalia de aur.

Tudor Moșoi, Ioana Babiuc

„Sunt rezultate excelente, suntem foarte mulțumiți de colaborarea cu CSS «Unirea» Iași și sperăm ca sportivii promovați la CS Politehnica Iași să confirme și la tineret și seniori. Ne dorim și pe viitor o colaborare cât mai strânsă cu «Unirea», trebuie deja să avem grijă și de următoarele generații”, declara Costel Năftică, antrenor de judo la CS Politehnica Iași, pentru pagina oficială pe Facebook a grupării ieșene

„Suntem cam obosiți, dar sperăm să realizăm o surpriză frumoasă și la echipe”, ne spunea Ioana Babiuc după cele două zile de concurs la individual.

Sportivii însă n-au mai găsit resurse, au pierdut meciul care îi putea propulsa spre podium și au încheiat concursul pe echipe doar pe locul 7.

„Trebuie să recunoaștem că noi am fost un pic în urmă cu pregătirea. Celelalte cluburi au avut posibilitatea să se antreneze mai mult decât noi și acest lucru s-a văzut. Pregătirea online nu prea poate avea o contribuie majoră pentru performanțele pe care noi le putem realiza. Vrem să treacă mai repede pandemia pentru a ne putea pregăti fără stres!”, ne-a mai spus Ioana Babiuc.

Citiți și: Primii pași concreți pentru reînființarea unei echipe de mare tradiție la Iași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *