„Concord Iași Open” se bazează și în 2021 pe un sprijin de nădejde – CS Tenis Club Coreco Iași

Nu e prima dată când afirm că organizarea în 2020 a primei ediții „Concord Iași Open”, din cadrul ATP Challenger 100 (premii de 88.520 de euro, cheltuieli ce depășesc 100.000 de euro), a atins cote atât de ridicate încât aprecierile din partea ATP au curs necontenit. Este evident că pretențiile ATP vor fi și mai mari pentru ediția a II-a, programată între 12 și 18 iulie 2021 tot la cocheta Bază Ciric a Primăriei Iași, însă poate a fost cam ușor trecut cu vederea sprijinul de care cel mai puternic turneu din România a beneficiat din partea CS Tenis Club Coreco Iași, condus de Silviu Ursu.

„Sprijinul din partea Coreco Iași a fost practic esențial pentru buna desfășurare a turneului. Dl. Ursu a contribuit și cu amenajatori pentru terenuri, și cu copiii de mingi, și cu tot ce am mai avut nevoie. Antrenoarea Carmen Țibuleac a coordonat eficient copiii de mingi, sperăm să ne ajute și anul acesta, practic implicarea CS Coreco Iași a fost una totală, așa cum ne-ar plăcea să vedem și la alte cluburi de copii și juniori din Iași, în special la cele unde se practică tenisul”, ne-a declarat Gabriel Iftimoaie, directorul administrativ al „Concord Iași Open”.

După ce Facultatea de Educației Fizică și Sport a decis să se implice în cel mai important turneu de tenis din România, ediția 2021 a competiției se va putea baza din nou pe sprijinul de nădejde oferit de Coreco Iași. „Dl. Oriță (n.r. – Andrei Oriță, proprietarul turneului) și dl. Iftimoaie duc greul acestui turneu, iar noi îi vom ajuta cu tot ce vor avea nevoie și stă în puterile noastre”, ne-a declarat Silviu Ursu, directorul Coreco Iași fiind gata oricând să dea o mână de ajutor și să vorbească mult mai puțin spre deloc despre implicarea sa, deși sprijinul oferit de clubul său este esențial.

Dacă mă gândesc doar la cât de dificil a fost să aducă zi de zi copii de mingi, deloc puțini, și iată că devine limpede cât de important este sprijinul Coreco. „În 2020 turneul s-a desfășurat în timpul școlii și era nevoie de câte 20 de copii în fiecare zi. N-a fost chiar simplu să-i luăm de la școală, să-i aducem la terenuri, dar  ne-am descurcat și la fel vom găsi soluții și pentru anul acesta. Poate va fi mai ușor, turneul fiind programat în vacanța școlară, și poate că eforturilor noastre se vor adăuga și cele ale altor cluburi de tenis din Iași”, a adăugat Silviu Ursu.

Gabriel Iftimoaie a lansat deja un apel către Liceul cu Program Sportiv Iași în special în privința copiilor de mingi, dl. Ursu estimând că ar fi nevoie de un grup de măcar 30 de copii, ideal fiind însă unul de 50 de copii de mingi pentru ca un copil să nu fie solicitat chiar în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *