Facultatea de Educație Fizică și Sport Iași se implică în cel mai important turneu de tenis din România – „Concord Iași Open”

Profesor dr. Beatrice Abalașei, decanul FEFS Iași

Așa cum v-am mai informat, Iașul va avea și în 2021 cel mai important turneu de tenis din România. Ediția a II-a a „Concord Iași Open”, din cadrul ATP Challenger 100 (premii de 88.520 de euro, cheltuieli ce depășesc 100.000 de euro), se va desfășura între 12 și 18 iulie, la Baza Ciric a Primăriei Iași. În paralel cu lucrările demarate la cocheta bază ieșeană, principalul punct de atracție fiind legat de soluția ce va fi găsită pentru tribune, organizatorii de la Concord Service Center se concentrează și pe trei direcții foarte importante pentru ca turneul să se poată desfășura în condiții optime.

„În primul rând, trebuie ca pe plan local să asigurăm arbitrii de linie. Ei vor participa la cursuri cu o lună înainte de turneu, vârsta minimă pentru doritori fiind 18 ani. Foarte importanți sunt și copiii de mingi. Avem nevoie de 25-30 de copii pentru a ne putea descurca onorabil, dar la fel de importanți sunt și voluntarii care vor avea atribuții în anumite zone, precum terenurile de joc, vestiarele, Players lounge etc.”, ne-a declarat Gabriel Iftimoaie, directorul administrativ al „Concord Iași Open”.  

Ioan Lazariuc, antrenor emerit de canotaj, cel care de câțiva ani se ocupă cu succes de administrarea Bazei Ciric, a avut ideea de a implica Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS), din cadrul Universității „Al. I. Cuza” Iași, în cel mai puternic turneu de tenis din România. „Dl. Lazariuc a discutat cu decanul FEFS Iași, dna. Beatrice Abalașei, și apreciem deschiderea de care s-a dat dovadă. Am avut deja o întâlnire la terenuri cu reprezentantul FEFS, dl. Rareș Puni (n.r. – lector univ. dr.), pentru a stabili cum putem colabora”, a menționat Iftimoaie, o deschidere similară din partea Liceului cu Program Sportiv Iași fiind cât se poate de binevenită.

„În situații inedite, speciale, și perioada aceasta se încadrează în categoria amintită, acest turneu internațional este un eveniment care ne apropie de sport, de importanța valorilor pe care le promovează Universitatea «Alexandru Ioan Cuza», care, prin Facultatea de Educație Fizică și Sport, va fi alături de organizatori, sportivi, oficiali. Mai mult ca niciodată, studenții noștri au nevoie de activități reale pentru a-și forma competențele, pentru a deveni profesioniștii domeniului și a promova beneficiile activităților sportive, ale sportului. Ei vor fi liantul dintre oficiali și sportivi, vor asigura desfășurarea în bune condiții a unui segment din totalitatea activităților cerute de o competiție de amploare. Ne bucură o astfel de colaborare și, în egală măsură, existența unei astfel de competiții în Iași”, a precizat profesor dr. Beatrice Abalașei, decanul FEFS Iași.

„Pe studenții de la FEFS Iași îi vedem foarte potriviți pentru a fi arbitri de linie sau printre voluntarii care au un rol important în buna organizare a turneului”, a mai spus Gabriel Iftimoaie.

Citește și: Vlăduț Simionescu se pregătește din nou la lotul național! A trecut peste crunta dezamăgire din noiembrie! Atinsese atunci un nivel de excepție, dar a ratat Europenele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *