Penultima etapă a sezonului regular din Liga 2 de fotbal se va încheia cu trupa lui Leo Grozavu pe locul al doilea, dar la egalitate de puncte, 37, cu liderul CSA Steaua București, echipă fără drept de promovare în SuperLigă. Importante au fost cele trei puncte cucerite de CSM Politehnica Iași sâmbătă, în deplasare, 3-1 (2-0) cu Politehnica Timișoara, pe terenul moale și denivelat al arenei „Știința”, dar și prestația de ansamblu mai bună față de runda precedentă, echipa ieșeană arătând că este tot mai pregătită de play-off!

CSM Politehnica Iași a controlat cu fermitate disputa pe care antrenorul Leo Grozavu a abordat-o în aceeași formulă cu care în urmă cu o săptămână trecea în Copou, cu 4-1 (2-0), de CSC Șelimbăr, surprinzând poate doar absența din lot a argentinianului Marchioni, deși efectuase deplasarea. Adversarele întâlnite au fost cam de același calibru, însă formația bănățeană avea câteva nume suficient de grele pentru al doilea eșalon, precum Gavra, care se simte tare bine la Timișoara când înfruntă formația ieșeană, Bîrnoi și D. Benzar, jucători care la acest nivel pot să facă oricând diferența. Sclipirile lor n-au fost însă suficiente ca Politehnica bănățeană să pună probleme atât de mari încât să influențeze decisiv soarta disputei.

Echilibrul a marcat primele minute până când fotbaliștii de la CSM Politehnica Iași n-au mai patinat pe terenul prea moale, dar pofta de joc a lui Hlistei a fost vizibilă din start. El a luat o acțiune pe cont propriu în minutul 10 și a fost faultat în careul advers, iar Vașvari a deschis scorul din penaltiul acordat. Nu e prima oară când spun că echipa ieșeană a devenit eficientă și la fazele fixe după ce la primele meciuri amicale irosea o sumedenie de cornere. La capătul primului sfert de oră, Roman a executat bine un corner de pe dreapta, atacantul central Harrison a venit pe post de momeală la prima bară, iar Itu a reprezentat și el o altă momeală, cam ca la volei, când un trăgător se înalță la fileu doar pentru impresia artistică, iar atacul vine din linia a II-a. Pe Hlistei nu l-a mai băgat nimeni în seamă, iar la cât de serios a abordat jocul nu putea rata de la 9 metri majorarea scorului.

CSM Politehnica Iași a suferit însă imediat pe faza defensivă! Gavra a fost bine găsit în careu în minutul 16, a avut timp să se și întoarcă, dar șutul său a fost blocat de Katanec. Regruparea s-a cam lăsat așteptată, iar două minute mai târziu șutul lui Stoianovic a izbit bara din stânga portarului Jankov! Au fost însă singurele momente mai delicate ale primei reprize, deoarece formația ieșeană a pus stăpânire pe balon, iar portarul Jankov a fost mai implicat decât de obicei pe faza de construcție! Hlistei a rămas la fel de activ, a colaborat bine cu interul Roman, fundașul stânga Finica a urcat mult în atac și a șutat de două ori, dar portarul advers Murariu a respins în corner. Echipa ieșeană a avut câteva bune situații de a merge la cabine cu un avantaj și mai consistent, dar în această primă repriză n-am mai remarcat un presing constant agresiv în preajma careului advers, presiunea pe construcția bănățeană fiind pusă doar în câteva momente în anumite zone.

Poate acesta a și fost motivul pentru care extrema dreaptă Musi și atacantul central Harrison au fost înlocuiți la pauză de Dumitru, respectiv Vojtus, sau poate că și acești jucători aveau nevoie de câte o repriză întreagă. Din jocul cu garda jos, pe contre, de la începutul actului secund a ieșit în câștig formația gazdă. Introdus pe teren de câteva minute în banda stângă, unde a activat și Bîrnoi, D. Benzar a făcut diferența în minutul 67, după ce Vașvari fusese înlocuit cu Telcean. Gavra a primit o atenție deosebită în banda dreaptă și nu putea să nu taxeze distanța imensă, de peste douăzeci de metri, dintre stoperul dreapta Plămadă și fundașul dreapta Martac, între ei aflându-se doi adversari! Pasa lungă a lui Gavra, de-a latul, a fost preluată cu coapsa de D. Benzar, iar Plămadă, prins pe picior greșit, a ratat deposedarea decisivă. N-avea cine să-l dubleze, D. Benzar a intrat decis în careu, în diagonală, a trecut în viteză prin fața fundașului stânga Finica, care a ezitat să-l atace decisiv, și de la 7 metri l-a executat pe Jankov cu un șut precis, în cros.

CSM Politehnica Iași n-a acuzat deloc primirea golului și a redevenit repede stăpâna partidei. N-a părut deloc descumpănită, ci a arătat că știe și cum să trateze astfel de momente. În ciuda terenului denivelat, a pasat din ce în ce mai bine și și-a creat câteva acțiuni caracterizate printr-o cursivitate aproape fără cusur, acțiuni pentru care efortul celor treizeci de suporteri ieșeni de a ajunge la Timișoara a fost pe deplin meritat. Fotbalul practicat a fost răsplătit în minutul 83, când Roman a primit o pasă la 20 de metri de poarta adversă din banda stângă de la R. Ion, înlocuitorul lui Hlistei, a evitat elegant un adversar, a combinat cu Itu, a pătruns în careu și a înscris pentru 3-1 cu un șut superb plasat, fără speranțe pentru bravul portar Murariu.

A fost golul care a pus definitiv lucrurile la punct, finalul disputei găsind Politehnica bănățeană în preajma porții ieșene, dar D. Benzar a irosit o lovitură liberă din poziție excelentă în urma unui fault comis de Katanec, așa că scorul final reflectă fidel cele petrecute pe teren. În cea mai mare parte a timpului, formația ieșeană a lăsat impresia de formație solidă, care cu greu poate fi dominată.

Ultima apariție înainte de play-off va fi în Copou, cu Progresul Spartac, meciul urmând să aibă loc duminică, de la ora 13:00.

Sursa foto: CSM Politehnica Iași / Facebook.

Citiți și: Premieră mondială pentru Volkswagen ID.3 facelift!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *