Trupa lui Claudiu Niculescu a câștigat cu 2-0 (0-0) partida susținută sâmbătă, în Copou, cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, în etapa a II-a a Ligii 2. A rămas fără gol primit (0-0 în deplasare cu Oțelul Galați în runda inaugurală) și a cucerit trei puncte importante, acestea fiind, deocamdată, singurele aspecte pozitive care chiar contează.

CSM Politehnica Iași a abordat jocul cu o formulă de echipă care n-a păstrat nici măcar un jucător din lotul cu care a fost încheiat sezonul trecut! Sigur, omogenitatea avea de suferit, dar jocul prea a scârțâit din toate încheieturile. Formația ieșeană a dominat începutul disputei pentru că oaspeții au intrat destul de timorați pe teren. Stoperul Lică a avut mingea pe cap în poziție bună în minutul 21, dar a reluat dezamăgitor, iar Hunte a încercat să plaseze elegant din colțul careului, însă n-a nimerit poarta.

Viitorul Pandurii a realizat că formația ieșeană nu emana acea forță etalată de regulă de o candidată la promovare și a început să iasă cu dezinvoltură din apărare și chiar să domine disputa. Atacantul Tomczyk era destul de pasiv și probabil din această cauză a și fost înlocuit în minutul 34 cu Plokhotniuk. Lejeritatea afișată de formația ieșeană a fost vizibilă și un minut mai târziu, când celălalt stoper, Tincu, s-a complicat inutil și a pierdut mingea la 17 metri. A fost nevoit să faulteze, dar portarul Knoflach a respins mingea șutată din lovitură liberă de Dragu, iar prima repriză, în care CSM Poli a încasat trei cartonașe galbene (A. Roman, Tincu și Plokhotniuk), s-a încheiat 0-0. 

Niculescu l-a trimis după pauză pe Fosu-Mensah în locul lui Martac pe post de fundaș dreapta, dar în minutul 49 tot Viitorul Pandurii a avut o bună oportunitate de deschide scorul. Lică a respins superficial cu capul, Toma a interceptat balonul și a centrat din preajma lui Finica, iar Mitrică a ajuns la minge înaintea lui Lică, însă a reluat peste poartă din centrul careului!

Parcă avertizat că nu-i de glumă, mijlocașul ofensiv A. Roman a inventat o diagonală de la centrul terenului pe stânga, deschidere care n-ar fi valorat mare lucru fără excelenta preluare a lui Hunte, jucători care au dovedit că au calitate pentru a face diferența. Mijlocașul stânga olandez a intrat decis în careu, dar a fost faultat, iar Vașvari a transformat în minutul 55, cu calm, penaltiul acordat.

Experimentatul Vașvari a încercat în permanență să asigure echilibrul între apărare și atac, poate cam lent uneori, însă argentinianul Marchioni, al doilea mijlocaș defensiv, nu a reușit să dea ritm și cursivitate fazelor ofensive. Mai mult, echipa a făcut un pas înapoi după deschiderea scorului, dovedind din nou cam prea multă lejeritate în defensivă. O pasă neglijentă a lui Knoflach în minutul 68 spre Lică a fost interceptată de Mitrică, acesta a intrat în careu, dar a șutat moale și scundul portar austriac a reușit să respingă. După un minut, A. Dulca a șutat peste transversală din centrul careului ieșean, însă schimbările operate de Niculescu au mai potolit din elanul ofensiv al oaspeților. Printre rezervele la care a apelat a fost și F. Cristea, care în minutul 90+2 croșeta la marginea careului, avea varianta unui șut la poartă, dar l-a deschis inspirat pe stânga pe Finica, iar fundașul stânga născut în 2002 n-avea nimic de pierdut și a șutat cu sete, dintr-un unghi destul de închis, sub transversală, stabilind scorul final la 2-0.

Cum am mai spus, CSM Poli Iași n-a emanat forța pe care trebuie s-o etaleze o candidată la promovarea în Superligă. Formația adversă, una fără ambiții de play-off, a avut ocazii mai clare și a părut în destule momente ceva mai articulată. Superficialitatea din apărarea ieșeană putea fi taxată sever de altă grupare, mingea ajungând parcă prea ușor în careul lui Knoflach. Pe faza ofensivă se poate conta pe A. Roman și Hunte, însă lângă Vașvari este nevoie de mai multă incisivitate, așa cum în zona careului advers ar trebui un atacant mult mai percutant și care să creeze spații pentru aparițiile lui Hunte.

Niculescu spune că știe ce are de corectat, așteptăm următorul joc, în deplasare, cu Unirea Dej, pe 20 august.

CSM Politehnica Iași a evoluat sâmbătă în următoarea componență: Knoflach – Martac (’46 Fosu-Mensah), Lică, Tincu, Finica – Vașvari (căpitan), Marchioni – Anton (’80 Bujor), A. Roman (’80 F. Cristea), Hunte (’75 Karachanakov) – Tomczyk (’34 Plokhotniuk).

Credit foto: CSM Politehnica Iași / Cătălin Ghițescu.

Citiți și: Se apropie prezentarea oficială a Noului Mitsubishi ASX! Gamă completă de motoare termice și electrificate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *