Sala Polivalentă din Iași va fi între 28 septembrie și 1 octombrie gazda ediției din acest an a Campionatelor Naționale de powerlifting clasic pentru seniori, juniori I și II și Masters, atât la masculin, cât și la feminin. Atractiva competiție va fi organizată de Clubul Sportiv Flex Iași într-un strâns parteneriat cu Federația Română de Powerlifting.

Federația Română de Powerlifting a fost înființată în 2009, iar prima ediție a Campionatelor Naționale de powerlifting clasic a avut loc în 2018, cele de powerlifting echipat fiind organizate încă din primul an de existență. Așadar, Iașului i-a fost atribuită organizarea celei de a V-a ediții, care, potrivit președintelui FR Powerlifting, Ovidiu Pănăzan (foto – dreapta), va atrage între 130 și 150 de concurenți.

„Am acordat Iașului organizarea Campionatelor Naționale de powerlifting clasic grație relației foarte bune pe care o avem cu Florin Preduchin și cu CS Flex Iași, club al cărui președinte este, precum și datorită faptului în zona Moldovei sunt foarte mulți sportivi bine pregătiți, cu rezultate destul de bune”, ne-a declarat Ovidiu Pănăzan.

La competiția din Sala Polivalentă vor participa și cei mai buni sportivi români, medaliați la Campionatele Mondiale și Europene, printre ei numărându-se Gheorghe Moise (categoria de greutate 66 kilograme), Cristian Moise (59 kg), Teodor Dima (83 kg), Paul Bejenariu (105 kg; foto – centru), precum și Silviu Popșa (+120 kg), situat în primii șase la nivel european.

„Anticipez o participare foarte bună la Naționalele de la Iași. Vor fi mulți concurenți, foarte bine pregătiți, așa că mă aștept să avem în Sala Polivalentă cea mai bună ediție de până acum la powerlifting clasic, iar spectatorii vor avea ce vedea. Mulțumim Ministerului Sportului, CS Flex Iași și sponsorilor pentru sprijin! Este o competiție foarte complicat de organizat, deoarece necesită multă logistică și personal calificat”, ne-a mai spus președintele FR Powerlifting.

Sunt așteptați să concureze la Iași cei mai puternici oameni din țară în cele trei probe: împins din culcat, îndreptări cu haltera și genuflexiuni cu haltera. Fiecărui sportiv îi sunt permise trei încercări la fiecare probă. Cea mai bună încercare validată la fiecare probă contează la totalul său din competiție. Dacă doi sau mai mulți sportivi realizează același total, sportivul mai ușor va avea câștig în fața sportivului mai greu.

Citiți și: Primele imagini din interiorul Noului Mercedes-Benz EQE SUV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *