Rugbiștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, revin sâmbătă în competiție, când, în contul primei etape a play-out-ului Ligii Naționale de Rugby, vor primi, de la ora 11:00, pe Stadionul „Tepro”, vizita formației CS Năvodari. Partida a fost prefațată miercuri într-o conferință de presă găzduită de Pizzeria „Alila”, unul din sponsorii formației, prilej cu care a fost prezentat președintele de onoare al secției de rugby.

„Vă mulțumesc că v-ați gândit la mine! Această echipă a fost reînființată după patru ani de pauză și consider că este bine să avem continuitate. Sper să-i pot convinge pe cei care decid în anumite foruri să susțină activitatea rugbiului de la CS Politehnica Iași”, a declarat președintele de onoare, Florin Onofrei.

„Mă bucur că dl. Onofrei a acceptat propunerea noastră, experiența sa ne va ajuta în organizarea secției de rugby. Am primit tranșa a doua alocată de Consiliul Local Iași formației de rugby și vreau să mulțumim Primăriei, consilierilor locali și primarului Mihai Chirica pentru că au asigurat liniștea echipei până la sfârșitul anului. Sper să fim cât mai feriți de accidentări pentru a putea ocupa un loc în primele trei la finalul sezonului”, a declarat Vasile Manole, directorul CS Politehnica Iași.  

Cosmin Rațiu a anunțat întărirea echipei cu pilierii Vlad Bădălicescu și Ruslan Dorogan și cu talonerul Marius Tei și că programul play-out-ului este unul avantajos.

„Avem cinci meciuri acasă și patru în deplasare într-un play-out ce va avea două mari întreruperi. În prima vom fi angrenați în cele trei etape de rugby VII, iar în cea de-a doua suntem în discuții pentru un meci amical cu reprezentativa Republicii Moldova”, a precizat Rațiu.

Căpitanul Alexandru Vaman este convins că transferurile efectuate vor ajuta echipa să nu mai întâmpine probleme în meciurile decisive, principalele contracandidate la ocuparea unui loc în primele 3 fiind Universitatea Cluj, Știința Petroșani, CS Năvodari, Grivița București și CSM Galați, deși fiecare partidă va fi tratată cu maximum de responsabilitate.

Mihai Stuparu s-a referit mai mult la Campionatul Național de rugby 7, a cărui primă etapă va avea loc pe 10 și 11 septembrie la Iași.

„Prin întărirea echipei de rugby XV implicit vom avea și o formație mai bună de rugby 7. Vaman, M. Chiriac, Neagu, Matveev, Bălan și Husdup se vor alătura nucleului echipei care anul trecut cucerea medalia de bronz, cu un semn de întrebare în privința lui Chiriac, care se pare că va opta pentru un contract în străinătate”, a menționat Stuparu.

Managerul Cornel Ghenea a adresat foștilor jucători și oamenilor de rugby invitația de a se apropia și mai mult de echipă, dar a tras și un semnal de alarmă.

„Îi așteptăm lângă echipă nu cu bani, dar ar conta mult să fie lângă acești băieți. Mulți jucători au servicii, chiar și antrenorii, suntem o echipă cel mult semi-profesionistă și am avea nevoie de orice sprijin. Din punct de vedere financiar suntem liniștiți, dar în sensul că avem finanțare pentru a încheia acest sezon. Finanțarea se încheie la 15 decembrie, dată la care jucătorii rămân fără contracte și îi putem pierde pe cei care deja sunt monitorizați în urma jocurilor bune făcute de echipa noastră în prima parte a campionatului”, a precizat Cornel Ghenea, salariile rugbiștilor variind între 1.000 și 2.000 lei (impozabili).

Citiți și: Primele imagini din interiorul Noului Mercedes-Benz EQE SUV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *