Încă o medalie oferită Iașului! CS Politehnica Iași a urcat pe podiumul Campionatului Național masculin de rugby VII!

Mihai Stuparu, Peter Chiriac, Ionuț Sandu, Florin Curcan, Cătălin Deliu, Bogdan Matei, Narcis Holbocianu – rândul de sus, Petronel Arăriței, Alin Nicuță, Cristian Ilie, Sergiu Michiduță, Emilian Buburuzan și Andrei Micu – rândul de jos, tot de la stânga la dreapta.

CS Politehnica Iași a cucerit sâmbătă medalia de bronz a Campionatului Național masculin de rugby VII după cea de-a III-a etapă, desfășurată la Petroșani, anunță gruparea ieșeană pe pagina sa oficială pe Facebook. De fapt, prezența pe podium a fost asigurată după primul meci susținut de Poli în Grupa C la Petroșani prin victoria categorică, 35-0 (21-0), cu CSU Arad! Punctele ieșene au fost înscrise de Micu, Deliu, Nicuță, Holbocianu (câte un eseu), Michiduță și Micu (câte două transformări), la care se adaugă un eseu de penalizare pentru o obstrucție la Deliu. Din păcate, Ilie a suferit o accidentare în acest meci și a fost transportat la spital, dar n-a fost vorba despre nimic grav și s-a întors în timp util pentru a-și primi medalia.

„Nu am avut obiectiv clasarea pe podium, dar speram să cucerim o medalie deoarece ne-am pregătit foarte bine și toată vara ne-am permis doar două săptămâni de pauză. După primul turneu, de la Arad, s-a văzut o diferență între primele trei clasate, printre care și CS Politehnica Iași, și celelalte formații, așa că am început să credem tot mai tare că putem încheia campionatul pe podium. Îi mulțumesc directorului Vasile Manole pentru că a avut încredere în această echipă și ne-a susținut cu tot ce i-a stat în putere unui club universitar, cu resurse financiare modeste. Sper ca această medalie să fie un punct de plecare pentru reînființarea formației de rugby XV cu care să începem cât mai repede jocurile în Divizia Națională de Seniori”, a declarat antrenorul Mihai Stuparu pe pagina oficială a grupării ieșene.

CS Politehnica Iași s-a bazat la Petroșani pe următorul lot de jucători: Sergiu Michiduță (căpitan), Andrei Micu, Florin Curcan, Bogdan Matei, Cristian Ilie, Alin Nicuță, Peter Chiriac, Narcis Holbocianu, Emilian Buburuzan, Cătălin Deliu, Ionuț Sandu și Petronel Arăriței. La precedentele două turnee, încheiate de echipa noastră de fiecare dată pe locul al treilea, au mai jucat și Cosmin Drăgan, Marius Ojog, Irinel Gafița și Adrian Rusu.

„Felicităm frumoasa echipă masculină de rugby VII pentru această medalie care confirmă că Iașul este un rezervor nesecat de talente pentru rugby-ul românesc. Sperăm ca această performanță să reprezinte un atu în plus pentru ca oficialitățile și sponsorii să se alăture eforturilor noastre de a construi echipe de succes. Un merit deosebit îl are antrenorul Mihai Stuparu, cel care a format generația ce n-a încheiat demult junioratul și care constituie baza lotului echipei medaliate. A știut să-i țină uniți pe băieți mai ales în momentele grele, iar această medalie le răsplătește în mare măsură eforturile depuse în cei zece ani de când lucrează împreună”, a menționat prof. Vasile Manole, directorul CS Politehnica Iași.

Celelalte rezultate înregistrate la Petroșani au fost următoarele: 5-0 cu CSU Cluj, în al doilea său joc din Grupa C (pe teren a fost 12-21, dar formația ardeleană s-a alăturat competiției în această ultimă etapă și toate meciurile susținute au fost omologate cu 5-0 în favoarea echipelor adverse, ea primind în clasament doar un punct bonus pentru participare), 5-38 cu RC Bârlad (eseu Arăriței) și 12-40 (eseuri Arăriței și Buburuzan, transformare Micu) cu Știința Petroșani.

Etapa de la Petroșani a fost câștigată de RC Bârlad, locul al doilea a fost ocupat de Știința, iar CS Politehnica Iași a fost a treia.

Podiumul final al ediției 2021 a Campionatului Național masculin de rugby VII arată astfel: 1. Știința Petroșani 46 puncte, 2. RC Bârlad 44 puncte, 3. CS Politehnica Iași 36 puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *