Totul pentru victorie! CSM Politehnica Iași – FC Buzău, duminică, de la ora 13:00, în etapa a VI-a a Ligii 2

Trupa lui Costel Enache n-a pierdut contactul cu rezultatele pozitive nici după perioada de pauză competițională pricinuită de programul echipelor naționale. Succesul din turul al IV-lea al Cupei României, 1-0 (gol Plămadă), obținut miercuri, în deplasare, cu Hușana Huși, grupare din Liga a III-a, este al treilea consecutiv în meciuri oficiale, și fără gol primit, dar toată atenția s-a mutat deja la partida de duminică, de la ora 13:00, din etapa a VI-a a Ligii 2, când Copoul va fi vizitat de FC Buzău (locul 7, cu 7 puncte, unul în plus față de CSM Poli), formație pregătită de antrenorul Cristian Pustai.

„FC Buzău este, ca și noi, o echipă nou formată, în creștere, cu un antrenor cu un potențial foarte mare, cu multă experiență. Evident, vom avea un joc dificil, dar încercăm să găsim resursele necesare pentru a trece de el cu bine. Nu ne facem planuri pentru următoarele partide, ne concentrăm deocamdată doar pe cea cu FC Buzău”, a declarat Costel Enache în conferința de presă organizată vineri în Copou.

Stoperul Ștefan Cană, cu prestații în creștere față de începutul sezonului, se așteaptă și el la un meci greu, dar și la un nou succes.

„Ne vom confrunta cu o echipă bună, cu jucători experimentați, în creștere de formă, ca și noi. Am încredere în staff-ul tehnic și în colegi că vom face totul pentru victorie. Văd meciul cu FC Buzău ca pe unul decisiv: trebuie să-l câștigăm pentru a părăsi zona inferioară a clasamentului”, a declarat Cană.

Enache nu va putea miza vineri pe Stoenac, Deretti, Pop (toți cu probleme medicale), dar nici pe F. Cristea, suspendat pentru cumulul de cartonașe galbene. Fotbalistul ieșean a fost introdus în a doua repriză a meciului cu Hușana deși abia se întorsese de la lotul Under 20 al României, cu care a evoluat în meciurile amicale cu Portugalia și Anglia, și a mai bifat un cartonaș galben. Enache nu este însă deloc supărat pentru acel avertisment, mai ales că F. Cristea a centrat bine pentru lovitura imparabilă cu capul prin care Plămadă și-a dus echipa în șaisprezecimile Cupei României.

„Față de alte cartonașe galbene primite, pentru cel din meciul cu Hușana nu pot fi deloc supărat. Francisc a fost un exemplu de atitudine și a crescut ritmul de joc al echipei. Faultul pentru care a primit cartonaș a fost unul întemeiat și poate că îi voi reduce amenda la jumătate. Nu pot fi de acord însă cu situațiile în care este avertizat pentru comentarii sau gesturi, pentru ele plătește amendă întreagă”, a precizat Enache.

După meciul de duminică, pentru CSM Poli Iași vor urma două deplasări consecutive, pe 18 septembrie (ora 11:00), cu Unirea Constanța, și pe 28 septembrie (ora 17:00), cu Dunărea Călărași, de fapt trei dacă punem la socoteală și meciul cu Minaur Baia Mare (echipă din Liga a III-a), din șaisprezecimile Cupei României, programat pe 21 septembrie, de la ora 16:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *