Și Enache a „ju(de)cat” bine, nu doar cei trimiși pe teren! Politehnica Timișoara – CSM Politehnica Iași 0-1 (0-0)

Trupa lui Costel Enache a intrat în prima minivacanță a Ligii 2 cu prima sa victorie în deplasare. A câștigat joi cu 1-0 cu Politehnica Timișoara, meci contând pentru etapa a V-a, după ce sâmbătă acumulase primele sale puncte ale sezonului cu victoria cu 2-0, din Copou, cu Universitatea Cluj Napoca. Așadar, după trei înfrângeri consecutive, cu doar un gol marcat, au urmat două victorii la rând fără gol primit. Succesul de la Timișoara aduce trei puncte mari în clasament, prestația de ansamblu nu ar fi garantat victoria, dar în continuare vom încerca să deslușim dacă totuși a fost sau nu meritată.

Sigur însă este că echipa ieșeană n-ar fi meritat să piardă disputa de la Timișoara, mai ales că antrenorul Costel Enache, neavându-i la dispoziție pe accidentații Pușcaș, Stoenac, Deretti și Pop, a ales să mizeze pe formația care practic a arătat consistență și care a câștigat jocul cu Universitatea.

Popescu a rămas în poartă, iar linia de fundași – neschimbată. Fundașii centrali Plămadă și Cană au arătat și mai multă siguranță. Au existat câteva nesincronizări, iar Cană a bifat o ezitare ce ar fi putut costa echipa, dar pe ansamblu au ținut bine în frâu atacurile gazdă. Fundașii laterali Onea și Serediuc și-au adus o contribuție însemnată pe faza de apărare, având fiecare intervenții decisive, aparițiile lor în atac nefiind deocamdată atât de dese și de eficiente cum ne-am dori. Principala lor misiune a fost apărarea și s-au achitat cu brio de ea.

După ce a pornit bine în atac în primele zece minute, cu o pasă a lui Francisc Cristea ce n-a ajuns la atacantul Camara, care ar fi rămas singur cu portarul advers, și cu o centrare foarte șutată a lui Camara, la care Stan a fost prins cam în față și a reluat cu capul în direcția opusă porții gazdă, CSM Poli s-a organizat bine în apărare, cu Mihalache și Okan acoperind bine terenul în fața liniei de fundași.

Stan, pe dreapta, a fost parcă și mai insistent, Pelivan, pe stânga, a fost la fel de bătăios ca în jocul cu Universitatea, iar F. Cristea, în centrul liniei de trei mijlocași, a arătat că este gata să-și asume și mai multe responsabilități. Cele două goluri înscrise cu Universitatea i-au dat un plus de consistență în joc, dar iar a încasat cu multă ușurință un cartonaș galben, capitol la care poate are cel mai mult de lucrat.

Atacantul Camara a fost mereu în mișcare, mereu gata de un sprint, dar nu i-au fost lăsate spații prea mari la dispoziție. A coborât pentru a-și face rost de mingi, iar în repriza a doua a reușit o intercepție, a intrat în careu, dar a șutat pe centrul porții, însă portarul Timișoarei a reușit să respingă.

Enache a mutat curajos în minutul 60, când a renunțat la unul din mijlocașii centrali din fața fundașilor și l-a introdus pe atacantul Istrate. A ales bine să-l păstreze pe Mihalache pe teren, experimentatul fotbalist fiind la al doilea său meci consecutiv din actualul sezon, prezența sa aducând un plus de liniște echipei. Istrate a jucat în spatele lui Camara, iar F. Cristea a coborât alături de Mihalache. Formația gazdă nu prea s-a descurcat prin plasa țesută de defensiva ieșeană, iar Enache a mers și mai mult pe mâna atacului în minutul 70, împrospătând benzile. Columbianul Torres, împrumutat de la FC Botoșani, a debutat în locul lui Stan, iar Iurașcu l-a înlocuit pe Pelivan. Torres a fost cam dezordonat, dar bănățenii nici nu-și permiteau să nu-i ofere atenție, iar jocul se îndrepta spre un 0-0.

Echipa gazdă a avut o posesie mai bună, a fost mai prezentă în jumătatea adversă, dar fără să creeze panică la poarta lui Popescu. CSM Poli a părut mulțumită cu abordarea gazdelor, dar nici acestea nu s-au descoperit prea tare, știind cam cât de periculos putea deveni Camara dacă ar fi apucat să se lanseze într-unul din sprinturile sale irezistibile. Camara ne-a arătat însă în meciurile trecute că sare bine la cap, câștigând destule dueluri cu stoperii adverși în urma degajărilor. La Timișoara a fost însă apogeul, el reluând în plasă, de la 7 metri, mingea centrată din lovitură liberă de F. Cristea. Golul a venit în minutele de prelungiri, când a bifat și Târșa prima sa prezență în acest sezon, aducând o victorie poate cumva norocoasă, dar pentru care fiecare jucător trimis pe teren a avut partea sa de contribuție.

Foto: Leczki Józsi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *