Armele cu care Enache a câștigat primul meci! CSM Politehnica Iași – Universitatea Cluj-Napoca 2-0 (1-0)

Antrenorul Costel Enache a arătat că poate prelua inițiativa într-un moment foarte delicat, când nu s-a putut baza pe unul din cei mai buni fotbaliști ai săi, Cristian Pușcaș, în meciul de sâmbătă, din Copou, cu Universitatea Cluj, din etapa a IV-a a Ligii a II-a. A arătat că poate avea inițiativa și în momentele delicate din prima parte a jocului, când s-a văzut fără Stoenac și Deretti, accidentați grav și trimiși de urgență la spital! Ar fi putut ceda sub un munte de resemnare, punând în seama unui hazard complet potrivnic toată munca sa și a băieților în săptămânile de când s-a încumetat să vină la Iași, iar răsplata a fost pe măsură după trei eșecuri: victorie cu 2-0 în fața unei formații cu aspirații declarate la promovare, care nu cedase niciun punct în primele trei jocuri și nu primise niciun gol până sâmbătă!

Fără Pușcaș în fața liniei de fundași, Enache a gândit bine prima echipă. L-a titularizat, în sfârșit, pe Mihalache, alături de Deretti, în fața fundașilor Onea, Plămadă, Cană și Serediuc, l-a mutat pe F. Cristea în flancul drept, Pelivan a jucat pe stânga, iar Stoenac trebuia să asigure ruperile de ritm în spatele atacantului Camara. Mai presus de toate însă echipa a jucat cu multă determinare încă din primele secunde, luptând pentru fiecare balon, așa cum promisese Pușcaș înainte de meci. Universitatea, o formație care nu arătase totuși prea mult fotbal în primele trei partide, a fost evident surprinsă de dârzenia abordată de CSM Poli și mai degrabă parcă o aștepta să-și termine elanul pentru a intra și ea cumva în joc.

Deși Stoenac (entorsă la o gleznă, va lipsi două săptămâni) a ieșit accidentat după primele minute, echipa ieșeană a fost parcă și mai îndârjită. Stan a intrat mijlocaș dreapta, iar F. Cristea a revenit în centru și l-a deschis pe stânga pe Pelivan. Pasa n-a fost grozavă, dar Pelivan a insistat, a arătat și el mult aplomb, a recuperat balonul de la neatentul fundaș dreapta oaspete, Gîț, care a mai comis și fault în propriul careu, iar F. Cristea a deschis scorul în minutul 15 din penalty.

CSM Poli a acceptat dominarea oaspete, dar, cu Mihalache în fața apărării și cu o linie de fundași mult mai responsabilă, singurul lucru notabil până la pauză a fost accidentarea gravă a lui Deretti (fractură de maxilar), care a plecat comoționat la spital și, la fel ca Stoenac, nu va putea juca etapa viitoare, programată joi, în deplasare, cu Politehnica Timișoara. Enache l-a trimis pe teren pe Okan, iar actul secund a început cum era de așteptat, cu Universitatea forțând egalarea cu trei jucători trimiși pe teren imediat după pauză.

CSM Poli a arătat că a învățat cum trebuie jucat Camara, dar lobul acestuia a fost scos de pe linia porții de L. Rus, însă emoțiile din primele partide au reapărut la o combinație în careul ieșean. Șansa a fost de această dată de partea portarului Popescu, iar Mihalache a inițiat răzbunarea ocaziei clujene cu o deschidere excelentă pe stânga pentru Camara. Atacantul a trecut lejer de un fundaș, a sprintat spre careu și a trimis excelent în fața porții, F. Cristea s-a aflat la locul potrivit și a împins mingea în plasă de la câțiva metri pentru 2-0!

Așadar știm cum trebuie jucat Camara pentru maximum de eficiență, zona sa de acțiune fiind pe toată lățimea terenului, acolo unde există câțiva metri liberi pentru  a-și putea pregăti irezistibilele decolări spre poarta adversă! Mai era jumătate de oră de joc, iar întrebarea era cât mai rezistă CSM Poli în același ritm care sufoca acțiunile oaspete de atac. Echipa ieșeană s-a închis bine, Onea și Serediuc n-au lăsat loc de manevră pe benzi, iar Plămadă și Cană n-au greșit mai nimic având un scut consistent din partea lui Mihalache și Okan.

Având spatele asigurat, F. Cristea și-a permis o pasă peste apărarea oaspete, A. Stan a preluat, a driblat ca un atacant, dar a întârziat puțin șutul și a ratat ocazia unui 3-0 fără drept de apel. Ar fi fost poate un scor cam sever, dar CSM Poli a dat în acest joc semnale că merită o soartă mai bună. Dacă a fost sau nu doar o zi fastă ne vom putea lămuri joi, la Timișoara, în ciuda absențelor cauzate de accidentări, însă cu determinarea afișată sâmbătă trupa lui Enache se poate gândi la un nou rezultat favorabil.

Sursa foto: CSM Politehnica Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *