Costel Enache: „Cea mai mare bucurie a mea ar fi să-mi văd jucătorii zâmbind”

Atmosfera din vestiarul trupei lui Costel Enache nu poate fi una prea destinsă după ce echipa a acumulat trei înfrângeri din tot atâtea jocuri susținute după rușinoasa retrogradare în Liga a II-a și după ce a înscris doar un gol la capătul celor 270 de minute, și acela cu foarte mult noroc! După înfrângerile din deplasare cu Petrolul Ploiești (0-2) și FC Hermannstadt (1-2) și de acasă cu Concordia Chiajna (0-1), urmează sâmbătă, de la ora 16:00, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, o nouă partidă în care CSM Poli Iași nu apare cu statut de favorită. Adversară îi va fi Universitatea Cluj-Napoca, formație cu maximum de puncte și fără gol primit.

„Așteptăm să vedem un nivel mai ridicat față de celelalte jocuri. Consider că am crescut cât puțin în fiecare partidă, dar avem nevoie de o creștere bruscă și rapidă. Avem nevoie de încredere, iar cel mai bun medicament este un rezultat pozitiv sâmbătă, adică o victorie. Acesta este spiritul de sportiv, mereu te gândești că trebuie să câștigi. Consider că suntem în progres, avem nevoie de un rezultat bun, ne așteaptă un meci de luptă”, a declarat Costel Enache, joi, într-o conferință de presă susținută în Copou.

Antrenorul nu poate fi deloc mulțumit cu înfrângerile suferite și susține că echipa sa are atuuri pentru a-și impune sâmbătă punctul de vedere: „Era previzibil să avem nesincronizări în cadrul lotului, golurile primite au fost pe anumite detalii. Am întâlnit adversari puternici, cu care am jucat de la egal la egal. Au fost mai omogeni, mai maturi. Suntem datori pe partea ofensivă, dar avem două arme cu care putem obține victorii”.

Enache rămâne optimist și a dezvăluit și ce anume îi oferă speranțe că echipa va începe să adune puncte. „Nivelul la antrenamente a crescut, jucătorii răspund mai prompt la comenzi, asta înseamnă că începem să ne înțelegem mult mai ușor”, a menționat antrenorul de la CSM Poli Iași, care a dezvăluit că Mihalache se simte din ce în ce mai bine și că Pop va suferi astăzi o intervenție chirurgicală după ce s-a ales cu o fractură de claviculă în meciul amical câștigat miercuri de CSM Poli cu 1-0 în compania divizionarei a treia, Sporting Juniorul Vaslui.

Cristian Pușcaș și-a însoțit antrenorul la conferința de presă, mijlocașul defensiv fiind, dacă nu chiar cel mai bun, cu siguranță unul din cei mai buni oameni ai lui Enache în acest început de sezon, unul din puținii fotbaliști care ar putea primi notă de trecere pentru primele trei partide!

„Vom întâlni un adversar greu, cu 9 puncte din primele 3 meciuri și fără gol primit. Vom lupta pentru fiecare minge, vom da totul pentru a scoate maximum din acest joc. Încercăm că corectăm cu Universitatea ce am greșit cu FC Hermannstadt, meci în care era foarte important să luăm măcar un punct. N-am arătat prea bine până acum din punct de vedere colectiv, ne trebuie încredere pentru a ne putea da drumul la joc”, a menționat Pușcaș, fiind evident că jucătorii sunt apăsați de rezultatele de până acum, ceea ce l-a determinat pe Enache să afirme: „Știu cât sunt de afectați, de aceea le-am și spus că bucuria mea cea mai mare ar fi să-i văd zâmbind”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *