Academia CSM Politehnica Iași intră într-o nouă etapă! Cezar Honceriu coboară milităria din pod!

Cezar Honceriu a discutat în iarnă cu Andrei Cristea posibilitatea ca fostul decar să se conducă Academia CSM Politehnica Iași, iar în vară a analizat împreună cu Marius Onofraș varianta ca team-managerul formației retrogradate în Liga a II-a să preia el frâiele centrului de copii și juniori. Cristea însă a plecat la Mioveni, iar Onofraș este în continuare team-manager la CSM Poli Iași. Înainte de a accepta șefia Academiei, Honceriu a discutat sâmbătă cu toți antrenorii care se ocupă de copii și juniori, iar în conferința de presă de miercuri, în care și-a expus strategia, le-a mulțumit foștilor conducători, Nucu Antohi și Marian Moldovan, pentru că au lăsat Academia între primele 24 din țară, ceea ce permite participarea echipelor Under 16, 17 și 19 în Liga Elitelor.

Unul din principalele obiective ale lui Honceriu este ca la aceste trei echipe să evolueze tot ce este mai bun la Iași la respectivele categorii de vârstă.

„La Iași vorbim de CSM Politehnica Iași, LPS Iași și cluburile private. Trebuie să găsim o soluție pentru a putea integra toți cei trei jucători într-o strategie pe termen lung. Este foarte greu pentru LPS Iași să poată fi clasificat între primele 24 în țară pentru a juca în Liga Elitelor, dar putem prelua noi cei mai buni copii de la LPS pentru a putea și ei să participe la cea mai importantă competiție juvenilă din țară”, a declarat Cezar Honceriu.

Un prim pas a și fost făcut. Adrian Kerezsy, antrenorul de la Under 19, a ales trei fotbaliști de la LPS Iași, care au și fost transferați la CSM Poli, așa cum s-a întâmplat și cu doi juniori de la LPS Roman.

„Prioritar pentru noi este Iașul, dar nu vom ezita să cooptăm copii de certă perspectivă de la liceele din zona Moldovei”, a adăugat Honceriu.

„Este foarte important ca Iașul să fie vizibil și la copii și juniori. Cei mai buni copii ai noștri vor avea ocazia să joace la Liga Elitelor și astfel ei vor fi mult mai motivați. Nouă ne este practic imposibil să putem ajunge în primele 24 de academii din țară, așa că este oportună colaborarea cu Academia CSM Politehnica Iași, care va fi prima opțiune de transfer pentru orice jucător al nostru”, a menționat prof. Ilie Gheorghică, directorul LPS Iași.

Printre prioritățile lui Honceriu este și creșterea valorică a antrenorilor Academiei. „Fiecare va trebui să obțină o licență superioară. Deocamdată nu se pune problema remanierii colectivului de antrenori, dar vom face o evaluare, vom stabili obiective pentru o anumită perioadă de timp, apoi vedem dacă se impune sau nu remanierea. Pe termen scurt, nu vom coopta vreun antrenor nou. Dacă se va elibera vreun loc, acesta va fi ocupat doar prin concurs”, a menționat Honceriu și a anunțat că taxele de la grupele mici vor intra de acum înainte în contabilitatea clubului.

Noul șef al Academiei din Copou va încuraja programul de individualizare pentru cei mai buni jucători, în special pentru cei de la Liga Elitelor, principalul obiectiv fiind acela de a furniza constant fotbaliști bine pregătiți echipei mari. Honceriu vrea să-i aducă săptămânal la antrenamente pe Marius Onofraș, Marius Mihalache și Irinel Ionescu pentru a pune umărul la individualizare, precum și pe alți foști fotbaliști, dar și-a propus și o mai bună colaborare cu părinții jucătorilor.

La conferința de presă a fost prezent și Marius Părpăliță, consilier superior în cadrul Primăriei Iași, care a menționat că terenurile de la 21 de unități școlare vor fi dotate cu suprafață sintetică și că vor putea fi folosite de cluburile de fotbal contra unei taxe reduse la jumătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *