UPDATE Problemele medicale de la CSM Politehnica Iași sunt de-acum ținute în frâu!

Mijlocașul Marian Târșa n-a apucat să debuteze în noul sezon al Ligii a II-a. Adus de la FC Botoșani împreună cu Florin Plămadă la începutul perioadei de pregătire, Marian a jucat la primele meciuri amicale în fața liniei de fundași, lăsând impresia că va fi unul din oamenii de bază ai antrenorului Costel Enache. Problemele medicale i-au răpit însă bucuria redebutului la CSM Poli Iași, echipa ieșeană suferind trei înfrângeri în cele trei etape susținute până acum. Nu se poate spune că prezența lui Marian în echipă ar fi schimbat radical prestațiile trupei lui Enache, dar antrenorul ar fi avut la dispoziție încă un fotbalist care i-ar fi făcut tranziția mai ușoară spre omogenitatea pe care speră s-o pună la punct cât mai repede cu putință.

„Marian a suferit o leziunea pe o cicatrice mai veche și s-a ales cu o rigiditate la efort. Practic a fost vorba de o recidivă la o veche leziune fibrilară, iar mușchiul și-a pierdut din elasticitate. Trebuie să avem răbdare pentru a-și reveni pe deplin. Participă la antrenamentele cu echipa, dar când apare intensitatea îl trimit să se pregătească separat”, ne-a declarat antrenorul Costel Enache, el sperând ca Marian Târșa să fie complet recuperat și eventual chiar apt de joc după prima întrerupere a Ligii a II-a, mai precis începând cu etapa a VI-a, când CSM Poli va primi în jurul datei de 11 septembrie vizita Gloriei Buzău.

„La meciul cu Gloria sper să fiu refăcut sută la sută pentru a putea bifa chiar și 90 de minute, dar, dacă va fi nevoie de mine, cred că aș putea juca măcar o repriză începând de la partida din deplasare, cu Politehnica Timișoara, din runda a V-a (n.r. – în jurul datei de 28 august)”, ne-a declarat Marian Târșa.

Problemele medicale de la CSM Poli Iași sunt de câteva zile ținute sub control pentru că gruparea ieșeană și-a asigurat serviciile medicului Valeriu Chirica (44 de ani), fost campion național de juniori la handbal cu LPS Vaslui, cunoscut ca medic al formațiilor masculine de rugby și de handbal de la CS Politehnica Iași. „Deja colaborăm foarte bine”, a precizat Costel Enache, iar o altă problemă medicală a fost cea a lui Andrei Istrate, neinclus în lot pentru jocul de joia trecută, de la Mediaș, cu FC Hermannstadt, pierdut cu 1-2.

„A acuzat o întindere la inghinali și am decis că este mai bine să lipsească un meci decât să riscăm o absență de o lună”, a motivat Enache, care a precizat că alte probleme medicale deosebite nu există în lot.

Cristian Pușcaș s-a ales însă cu o gleznă inflamată la meciul cu Hermannstadt, recuperarea sa fiind obligatorie pentru disputa de sâmbătă, din Copou, de la ora 16:00, din runda a IV-a, cu Universitatea Cluj-Napoca, echipă cu maximum de puncte, deoarece mijlocașul pus să joace în fața liniei de fundași s-a dovedit până acum unul din cei mai buni oameni ai lui Enache, el fiind de altfel și autorul singurului gol al formației ieșene.

Până la jocul din etapa a IV-a a Ligii a II-a, CSM Poli Iași va susține miercuri, de la ora 16:00, un meci amical cu Sporting Juniorul Vaslui, echipă din Liga a III-a, partida urmând să se desfășoare ori pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, ori pe terenul II, în funcție de condițiile meteo. UPDATE: Partida, desfășurată pe durata a trei reprize de câte treizeci de minute, în care la CSM Poli au evoluat și Torres (atacant columbian în vârstă de 23 de ani, împrumutat pentru acest sezon de la FC Botoșani) și Călin Calaidjoglu (mijlocaș aflat în probe), s-a încheiat cu scorul de 1-0. Unicul gol al meciului a fost înscris de Asăvoaei, în minutul 56. Menționăm că în acest meci Ionuț Pop a suferit o fractură de claviculă.

Sursa foto: CSM Politehnica Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *