Academia Didi Iași anunță parteneriatul exclusiv cu clubul italian din Serie A sponsorizat de Dacia!

Academia Didi Iași a anunțat luni într-o conferință de presă semnarea parteneriatului cu Udinese Academy, din cadrul grupării de Serie A ce este sponsorizată de câteva sezoane de Dacia. Udinese l-a trimis la Iași chiar pe directorul propriei Academii, Alec Bolla (46 de ani), fost mijlocaș originar din Como, retras din activitate la 35 de ani și care la Parma U19 a fost coleg cu portarul Buffon.

Udinese Academy are 50 de cluburi partenere în Italia și 6 în străinătate, Bolla recunoscând că simțea lipsa României, poate pentru că Udinese este sponsorizat de Dacia, poate pentru că stadionul pe care joacă Udinese se numește „Dacia Arena” sau poate pentru că soția sa, Maria, este româncă. Începând de luni, România apare pe harta cluburilor partenere ale Udinese Academy, iar numele Academiei Didi va putea fi văzut pe panourile publicitare de la „Dacia Arena” la meciul de vineri, pe care Udinese îl va susține cu Venezia, în etapa a II-a din Serie A, după ce ieri a remizat (2-2), tot acasă, cu Juventus.

„Când au auzit jucătorii că veniți să semnați parteneriatul cu Academia Didi s-au grăbit s-o egaleze pe Juventus, dar și arbitrii au știut, pentru că au anulat golul lui Cristiano Ronaldo”, a glumit antrenorul Liviu Niță.

Academia Didi n-a mai prelungit parteneriatul cu FCSB, care s-a întins pe trei ani, și va colabora în exclusivitate cu Udinese Academy. Bolla a prezentat câteva dintre activitățile pe care cele două grupări le vor parcurge împreună, dar a menționat din start că la Udinese Academy „mai întâi formăm oameni și abia apoi jucători de fotbal”. În primă fază, Udinese va perfecționa antrenorii de la Academia Didi în diverse stagii organizate la Iași cu tehnicieni italieni, dar și la Udinese Academy. Când va fi descoperit un copil talentat, acesta va fi monitorizat la Iași de antrenori italieni și, dacă va fi cazul, va fi adus în probe la Udinese Academy, împreună cu alți copii talentați de la alte cluburi partenere. „Abia după ce copii de la Academia Didi vor ajunge la Udinese Academy vom primi și recompense financiare”, ne-a declarat Didi Florean, președintele Academiei Didi.

„Sper să găsim tineri jucători care să facă parte din universul Udinese și să ajungă să semneze contracte în Serie A. Nu vom putea forma jucătorii individual, dar vom putea forma antrenorii de la Academia Didi”, a declarat Alec Bolla. „Vom învăța copii ce să mănânce înainte de antrenament și ce să mănânce după antrenament pentru a se recupera cât mai repede. Alimentația este fundamentală în creșterea unui jucător”, a continuat Bolla, Academia Didi având deja dietetician, directorul de la Udinese Academy menționând excelenta colaborare avută cu George Ciucur, antrenorul cu portarii la gruparea ieșeană.

„Sper să facem un mare pas înainte pentru copilașii noștri, să-i vedem la un nivel mai mare”, a menționat Didi Florean, completat de Liviu Niță: „După parteneriatul cu FCSB a venit clipa unui parteneriat internațional, care ne obligă la și mai multă muncă, la și mai multă seriozitate”.

„Vrem să se audă de noi nu doar în toată România, ci în toată Europa”, a spus plin de entuziasm antrenorul Bogdan Curpăn, Petrică Băsăscu s-a declarat mândru că face parte dintr-o familie atât de frumoasă precum cea de la Academia Didi, Robert Gucianu este convins că antrenorii de la clubul ieșean vor ajunge la un nivel ridicat, Răzvan Macovei este gata să facă orice pentru a ajuta copiii să ajungă fotbaliști, în timp ce kinetoterapeutul Bianca Onofrei abia așteaptă să guste din secretele pregătirii fizice și ale recuperării medicale deținute de Udinese Academy.

Așadar, România, țara din care vine sponsorul lui Udinese, are acum un loc pe harta Udinese Academy prin Academia Didi Iași, grupare care își leagă acum numele de un club din Serie A după trei ani petrecuți alături de FCSB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *