Etape arse, jucători forțați, Onea a devenit transferabil!

Trupa lui Costel Enache pleacă miercuri spre Timișoara, unde joi, de la ora 20:00, va juca în contul etapei a V-a a Ligii 2 cu formația locală, Politehnica. Succesul obținut sâmbătă în Copou, 2-0 cu Universitatea Cluj-Napoca, a adus primele puncte formației ieșene în acest sezon, dar a fost cumva umbrit de pierderile suferite. Accidentați în amintita dispută, Stoenac și Deretti nu vor efectua deplasarea, ei intrând pe lista pe care Târșa se află dinainte de a începe campionatul și pe care a intrat de miercurea trecută și tânărul Pop după ce a suferit o fractură de claviculă în meciul amical câștigat cu 1-0 cu Sporting Juniorul Vaslui, din Liga a III-a. În acea partidă a jucat și Pușcaș, care, deși a doua zi a fost prezent la conferința de presă dedicată disputei cu Universitatea, n-a putut fi inclus în cele din urmă în lot, iar șanse să urce miercuri dimineață în avion sunt minime.

„Din cauza problemelor de lot, am fost nevoiți să forțăm jucătorii! Am ars niște etape, n-am avut timp să venim la un nivel fizic normal. Am forțat jucătorii la antrenamente, la meciurile amicale, în campionat. Îmi reproșez lucrul ăsta, dar n-am avut variante”, a recunoscut Costel Enache, el vorbind și despre jocul cu Politehnica: „Plecăm miercuri la Timișoara cu încredere. De la meci la meci echipa arată mai omogenă. Este o consecință a muncii jucătorilor, îi văd concentrați și motivați. Nu e un joc ușor, vorbim de Timișoara cu experiență, cu Mera, Scutaru, Benzar, Axente și încă mulți jucători care au evoluat în Liga 1, gestionează bine situațiile critice de joc, dar și noi suntem mai aproape de ce ne dorim”. 

Costel Enache a detaliat și situațiile ultimilor doi jucători accidentați: „Stoenac este în cârje, două săptămâni n-o să facă nimic. Apoi probabil două săptămâni urmează recuperarea și după o lună îl vom avea. Deretti are un hematom pe ochiul drept destul de agresiv, încă sângerează, i se umple gura de sânge. Până nu va ajunge la o stare normală nici nu putem face o predicție. Este monitorizat de doctorul nostru (n.r. – Valeriu Chirica) zi de zi. Cinci zile nici nu are voie să doarmă pe partea unde i-a fost afectat maxilarul”.

Despre Onea, curtat acum câteva săptămâni de Farul, s-a spus atunci că este netransferabil prin vocea managerului Florin Briaur, ca și F. Cristea, care a fost dorit de Mihai Teja la Gaz Metan Mediaș și de CS Mioveni, dar iată ce spune acum Enache privind interesul Rapidului pentru fundașul dreapta.

„Dacă va fi o ofertă bună se poate negocia. E nevoie să producem dacă nu spectacol măcar bani să ne putem autofinanța, să le dăm jucătorilor motivația de a ajunge la cluburi mai bine dezvoltate, să creadă în șansa lor. Plângeam acum o săptămână că nu avem soluții, dar am mai pierdut trei jucători pentru cel puțin o lună! Vom găsi soluții, vom aduce mai mult tonus și emulație în grup”.

Enache a spus că ar avea soluție pentru a-l înlocui pe Onea, una din variante fiind chiar Alexandru Stan, cel care și-a însoțit marți antrenorul la conferința de presă și care trebuie să se revanșeze cât mai rapid pentru debutul ezitant de sezon. „Pe dreapta chiar îmi place mai mult decât pe stânga. Mister decide dacă și unde voi juca, dar cât voi juca voi da totul și sper ca și cei mai tineri să aibă ceva de învățat de la mine. În mare parte nu sunt mulțumit de cum am jucat până acum. Am avut două operații la genunchi, am stat mult, dar mă bucur că sunt sănătos și că pot să-mi ajut echipa. Totul a fost parcă prea repede, n-am avut timp să mergem în cantonament, să ne cunoaștem mai bine, să lucrăm mult mai mult. Am ars etape și iată că ne-am ales cu câțiva jucători accidentați. Ne așteaptă un meci greu la Timișoara, va trebui să mergem montați, să nu fim relaxați și să încercăm să câștigăm. Ar trebui să legăm victoriile pentru a prinde mai multă încredere. Este un pas înainte pentru mine că am venit aici. CSM Poli a fost singura echipă care mi-a prezentat o ofertă concretă, cu restul cluburilor au fost doar discuții”, a declarat Stan, dar ultimul cuvânt l-a avut Enache: „Într-un grup este foarte important să ai modele, iar Stan este un astfel de jucător”.

Sursa foto: CSM Politehnica Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *