Recital pugilistic ieșean la Campionatele Naționale feminine de la Năvodari!

Andreea Guțu, Cătălina Coteț, Nicoleta Mantu, Nicu Brânzei

Iașul pugilistic a dat lovitura la Campionatele Naționale de box pentru senioare, tineret (17-18 ani), junioare (15-16 ani) și cadete (13-14 ani), desfășurate la Năvodari, cu trei medalii de aur cucerite la junioare, una de aur și una de argint la tineret și una de argint la cadete.

Nicoleta Mantu (categoria de greutate 57 kg) și Cătălina Coteț (+80 kg), pregătite de antrenorii Nicu și Constantin Brânzei la CFR-CSS „Unirea” Iași, au devenit campioane naționale la junioare, aceeași performanță fiind realizată de Ana Maria Romanțov (52 kg; medalii de argint și bronz la Europene ca junioară), doar că punctele sportivei pregătite la Power Box Lețcani de tatăl ei, Radu Romanțov, vor intra în contul Stelei București, club cu care are dublă legitimare.

Ana Maria Romanțov, Radu Romanțov

„Suntem mulțumiți de performanțele obținute, sportivele noastre au confirmat rezultatele bune din anii trecuți. Sperăm să aibă continuitate pentru a fi selecționate la loturile naționale ale României ca să poată participa și la cele mai importante competiții internaționale”, ne-a declarat antrenorul Constantin Brânzei.

Deși încă trecută în catastifele Federației Române de Box la ACS Valea Lupului (club susținut de Consiliu Local și Primăria Valea Lupului, SC Casa Yriss SRL SC Mihot SRL și SC Sitec Field Engineering SRL), Gabriela Lezarov (54 kg) a devenit campioană națională în dublă legitimare cu Steaua în primul ei an de concurs la tineret.

Gabriela Lezarov

Tot la tineret, Andreea Guțu (60 kg), de la CFR-CSS „Unirea”, a pierdut cu 2-3 meciul din finală și a cucerit medalia de argint, ca și cadeta Daria Drăghin (60 kg), pregătită la Nicolina Iași de antrenorul Nicolae Chipirog, cel care ne-a oferit informații și despre doi elevi ai săi: Marian Chiriac a câștigat un meci în Italia cu lotul de seniori al României, iar Ionuț Chiriac va boxa la un turneu în Spania cu lotul național de tineret.

„Boxul ieșean rămâne în clasamentul fruntaș al României. Azi s-au încheiat Campionatele Naționale de box feminin, unde sportivele ieșene au cucerit patru titluri de campioană. La nivel de băieți, Marian Chiriac se află în Italia la un turneu de pregătire în perspectiva Campionatului Mondial pentru seniori, din octombrie, de la Belgrad, iar Eusebiu Târzoman (n.r. – de la ACS Valea Lupului) și Ionuț Chiriac vor pleca marți în Spania la o pregătire bilaterală în vederea pregătirii Campionatului European pentru tineret, din Muntenegru, programat la mijlocul lunii viitoare! Un calendar foarte intens pentru Federația Romană de Box și sportivii ieșeni menționați, de la care așteptăm medalii cât mai strălucitoare!”, ne-a declarat ieșeanul Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *