Clubul Sportiv Flex Iași, într-un strâns parteneriat cu Federația Română de Powerlifting, va organiza în Sala Polivalentă din Iași, între 29 septembrie și 1 octombrie, ediția din acest an a Campionatelor Naționale de powerlifting, clasic, pentru seniori, juniori I și II și Masters, atât la masculin, cât și la feminin. Vor veni să concureze la Iași cei mai puternici oameni din țară în cele trei probe: împins din culcat, îndreptări cu haltera și genuflexiuni cu haltera.

Peste 150 de sportivi se vor întrece timp de trei zile în Sala Polivalentă din Iași în primul rând pentru titlurile de campioni și pentru a urca pe podium, dar și cu gândul la corectarea recordurilor naționale. La seniori, la cea mai mare categorie de greutate, +120 kilograme, recordurile naționale sunt următoarele: 362,5 kilograme la genuflexiuni, 257,5 kg la împins din culcat, 357,5 kg la îndreptări și 962,5 kg la total. La senioare, la +84 kilograme, situația stă astfel: 207,5 kg la genuflexiuni, 150 kg la împins din culcat, 215 kg la îndreptări și 565 kg la total.

Fiecărui sportiv îi sunt permise trei încercări la fiecare probă. Cea mai bună încercare validată la fiecare probă contează̆ la totalul său din competiție. Dacă doi sau mai mulți sportivi realizează̆ același total, sportivul mai ușor va avea câștig în fața sportivului mai greu.

„Organizăm în premieră Campionatele Naționale la Iași pentru a contribui la popularizarea powerlifting-ului. Practic vom continua ce am început încă din anii 1980, când organizam la Iași competiții de un nivel foarte ridicat, comparabil cu un Campionat Național. Powerlifting-ul este o disciplină sportivă în continuă ascensiune, iar rezultatele internaționale ale sportivilor români sunt meritorii”, ne-a declarat Florin Preduchin (foto, alături de fiul său, Radu Preduchin, managerul Weider Gym), președintele CS Flex Iași, organizatorul Campionatelor Naționale de powerlifting, clasic.

Citiți și: Premieră la Iași: lansarea Noului Range Rover Sport, simbolul luxului sportiv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *