Au rămas mai puțin de șase luni până când culturistul profesionist ieșean Georgian Anghel-Birică va concura la Mr. Olympia 2022, competiție programată la mijlocul lui decembrie, la Las Vegas. Acolo vor fi prezenți cei mai buni dintre toți culturiștii profesioniști din lume, ediția din acest an anticipându-se că va fi una din cele mai puternice din istoria competiției!

Georgian Anghel-Birică își continuă pregătirile la Weider Gym Iași cu precizie de metronom. Dacă începutul anului l-a găsit cu dureri la umărul drept, 2022 a continuat cu o accidentare la degetul mare de la mâna dreaptă, iar două luni a fost nevoit să suporte o fașă gipsată. Firește, pregătirea a avut de suferit, dar a lucrat în special pentru picioare, dar n-a exclus de tot nici partea superioară, apelând la prizele care-i permiteau să nu afecteze zona gipsată.

„Poate a fost mai bine așa, deoarece m-am antrenat într-un ritm accelerat și aveam nevoie de o intensitate medie. Nu te poți pregăti mereu la maximum, apare uzura. Acum însă mă simt din ce în ce mai bine”, ne-a declarat Georgian.

El a crescut în greutate până la 109-110 kilograme, dar acum a revenit la 104, iar pe lângă antrenamentele sale un rol foarte important îl are alimentația.

„Mai am două luni pline, iulie și august, în care trebuie să mânânc foarte mult. Am câte șase mese pe zi și cam fiecare masă cântărește în jur de 600 de grame. Am calculat că în fiecare lună trebuie să mănânc cel puțin 90 kilograme. Este o perioadă dificilă, îmi este mai ușor să mă înfometez decât să mănânc atât de mult! Acord o atenție deosebită și segmentului de cardio din antrenament, nu doar pentru suflu, cât pentru a avea poftă de mâncare. Din septembrie însă voi începe dieta care mă va însoți până la ora concursului, când va trebui să nu depășesc 94 kg”, a adăugat Anghel-Birică.

Valorosul culturist profesionist ieșean este mulțumit de acumulările de până acum, mai ales de calitatea masei musculare.

„Am reușit să mănânc foarte curat până acum, mi-am respectat programul. Deși sunt în off-season nu mi-am permis nicio abatere, baza este tot orez cu piept de pui, vită sau somon. Astfel, calitatea musculară este mai bună decât anul trecut, se va vedea altfel la 94 kilograme. Va trebui să insist mai mult la nivelul picioarelor, dar este timp suficient, mai ales că împreună cu antrenorul meu am hotărât să nu mai concurez pe 24 septembrie la «Arnold Classic». Mi-a spus că obiectivul meu principal este Mr. Olympia și trebuie să-i acord toată atenția”.

Iar concursul din decembrie se anunță unul mult mai disputat față de cele din ultimii ani.

„Anul trecut au fost 34 de sportivi calificați, acum vom fi în jur de 70 de concurenți la categoria mea, classic phisique (n.r. – la cei 1,78 metri înălțime nu va putea depăși 94 kilograme), unde favorit va fi canadianul Chris Bumstead, câștigătorul ultimelor trei ediții, cel care este considerat culturistul cu cea mai bună imagine, cea mai bună mediatizare din istorie, peste Arnold Schwarzenegger sau Ronnie Coleman. Va fi foarte dificil, dar asta mă motivează și mai tare”, ne-a mai spus Georgian Anghel-Birică.

Toate pachetele VIP sunt deja vândute pentru Mr. Olympia 2022, competiție care revine în acest an „acasă” după ce în 2020 și în 2021 a fost organizată la Orlando, așa că ne putem aștepta la un spectacol grandios cum numai în Las Vegas poate fi organizat.

Citiți și: Test Mercedes-Benz EQE 43 AMG 4Matic: Emoție copleșitoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *