Înscrierile pentru ediția a III-a a „Concord Iași Open”, turneu cu statut ATP Challenger 100 (premii în valoare de 90.280 de euro), programat între 11 și 17 iulie, la Baza Sportivă Ciric, s-au încheiat luni seara. Se anunță un nou turneu la care organizatorii și-au propus să ridice și mai mult standardele, standarde care erau deja situate la un nivel apreciat de toți jucătorii prezenți. Iar anul acesta s-au înscris tenismeni din prima sută mondială, semn că turneul ieșean este tot mai căutat!

Jucătorul cu cel mai bun clasament este cehul Jiri Lehecka (20 de ani, locul 74 mondial), iar suedezul Mikael Ymer (23 de ani, 88 ATP) este celălalt jucător din prima sută mondială. Spaniolul Pablo Andujar (36 de ani, 101 ATP) încheie podiumul înscrișilor, el fiind, din postura de „Special Exempts”, principalul favorit al ediției inaugurale, unde a ajuns până în semifinale. Andujar și-a exprimat acum câteva zile printr-o postare pe rețelele de socializare dorința de a juca la „Concord Iași Open” 2022, așa că a mai câștigat probabil câțiva fani ieșeni.

Câștigătorul ediției trecute, cehul Zdenek Kolar (25 de ani, 120 ATP) este al patrulea înscris, dar, deocamdată, el a trecut lejer, luni, în turul al doilea al calificărilor la Wimbledon, eliminându-l pe israelianul Dudi Sela (fost nr. 29 mondial), și a lăsat o impresie senzațională acum câteva săptămâni la Roland Garros, când a cedat după o luptă aprigă în fața grecului Stefanos Tsitsipas (nr. 6 mondial) în patru seturi, deși disputa ar fi meritat tranșată într-un act decisiv! 

Un alt ceh înscris la Iași, Dalibor Svrcina (19 ani, 184 ATP) s-a calificat și el în turul al doilea după ce a dispus de canadianul Vasek Pospisil (31 de ani, 125 ATP), fost nr. 25 mondial, iar dacă tot vorbim despre calificări la Wimbledon trebuie spus că Marius Copil (31 de ani, 317 ATP) a cedat în primul tur în fața francezului Constant Lestienne (30 de ani, 151 ATP).

Și croatul Duje Ajdukovic (21 de ani, 236 ATP) a promovat în turul al doilea al calificărilor la Wimbledon, el dispunând în două seturi de francezul Gilles Simon, fost nr. 5 mondial, însă pe lista înscrișilor de la Iași este primul sub linie!

Un alt nume care atrage atenția pe lista înscrișilor la „Concord Iași Open” 2022 este cel al francezului Lucas Pouille (28 de ani, 176 ATP), fost nr. 10 mondial în 2018, croatul Borna Coric (25 de ani, 203 ATP, fost nr. 12 ATP în 2018) a cucerit săptămâna trecută challenger-ul de la Montechiarugolo (premii de 134.920 de euro), iar brazilianul Felipe Meligeni (213 ATP) va fi la a treia participare la Iași, el fiind simpatizat de public pentru temperamentul său vulcanic.

Ieșeanul Crețu – cea mai bună clasare din carieră! România are un nou lider, de nici 20 de ani!

Pentru cei mai buni jucători români se anunță însă o situație complicată, chiar în săptămâna în care pentru doi dintre ei a început cu vești bune. Clasamentul ATP publicat luni a consemnat o schimbare majoră în ierarhia tenismenilor români: nr. 1 a devenit Nicholas Ionel (19 ani), care a urcat pe locul 307! Podiumul este completat cu Filip Jianu (20 de ani, 310 ATP, la doar două puncte diferență de Ionel) și Marius Copil (31 de ani, 318 ATP), în timp ce ieșeanul Cezar Crețu rămâne al patrulea român, aflat săptămâna acesta la cea mai bună clasare din carieră, locul 438.

Menționăm că saltul lui Ionel s-a produs grație prezenței în optimile de finală ale challenger-ului de la Parma (premii de 134.920 de euro), el ajungând acolo după ce a trecut două tururi de calificări, iar în primul meci pe tabloul principal a dispus de spaniolul Roberto Carballes Baena (29 de ani, 87 ATP), în timp ce Crețu a jucat în semifinale la un turneu ITF de 15.000 de euro în Belgia, fiind eliminat în trei seturi de câștigătorul trofeului.

Organizatorii au la dispoziție doar trei wild-card-uri, iar în discuție intră patru jucători români, așadar se anunță un turneu incendiar la Iași, cum n-a mai fost! Miercuri se vor încheia înscrierile și pentru calificările programate pe 10 și 11 iulie, în timp ce primele meciuri din precalificări vor începe pe 6 iulie, câștigătorul urmând să primească un wild-card în calificări.

Citiți și: Test Mercedes-Benz EQE 43 AMG 4Matic: Emoție copleșitoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *