Șase luni au trecut de la calificarea ieșeanului Georgian Anghel-Birică (31 de ani) la Mr. Olympia 2022 și au mai rămas ceva mai puțin de nouă luni până la competiția după care tânjește orice culturist profesionist. L-am întâlnit la început de ianuarie la Weider Gym Iași, în sala din care a obținut calificarea la întrecerea supremă, lucrând cu același patos. Îl necăjea însă un umăr, dar mi-a spus că durerile sunt inerente.

Georgian traversează acum o perioadă de tranziție spre cea în care va începe să se pregătească efectiv pentru Mr. Olympia, concursul care se va desfășura la mijlocul lui decembrie, la Las Vegas, unde este calificat alături de canadianul Chris Baumstead, câștigătorul ultimelor trei ediții, americanii Terrence Ruffin (locul al doilea în 2021, la Orlando, concurs la care a fost prezent și ieșeanul Radu Preduchin, managerul Weider Gym) și Breon Ansley (cel care a triumfat în 2017 și 2018), ca să-i amintesc pe cei mai importanți dintre adversari.

„Acum sunt în low season. Am acumulat masă musculară, am ajuns la 105 kilograme. Sunt la un nivel care mă mulțumește pentru această perioadă, dar vreau să ajung la 110 kg. Cu șase luni înainte de Mr. Olympia voi începe pregătirea pentru concurs”, ne-a declarat Georgian Anghel-Birică.

La Mr. Olympia va participa la secțiunea „classic phisique”, unde la cei 1,78 metri ai săi nu va trebui să depășească 94 kilograme. Se spune că spiritul promovat de Arnold Schwarzenegger, Frank Zane și ceilalți culturiști de legendă s-ar regăsi cel mai bine la classic physique, unde sunt apreciate aceleași valori ca și în urmă cu zeci de ani: armonie, definire și vascularizare.

Anghel-Birică s-a decis ca înainte de Mr. Olympia să participe în septembrie la „Arnold Classic”, la Birmingham.

„Abia aștept să reintru în acea perioadă cu emoții, să revin la rutina care mă motivează. Sper să-mi treacă și umărul până atunci, dar toți sportivii de înaltă performanță au dureri, este uzura care se tot acumulează și nu prea ai ce să-i faci. Doar să strângi din dinți și să mergi mai departe”, ne-a mai spus Georgian Anghel-Birică.

Citiți și: Mercedes-Benz EQB 300 4Matic: ELECTRIZANT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *