În perioada 5-13 aprilie se desfășoară prima etapă a preliminariilor pentru Campionatul Mondial de futsal din 2024. Vor participa 24 de echipe care au fost distribuite în 6 grupe. Numai câștigătoarele celor 6 grupe vor avea acces în etapa următoare a competiției. Acestea se vor alătura celor 26 de echipe deja calificate, printre care și România.

Arbitrul ieșean Vlad Ciobanu a fost delegat de UEFA să oficieze în grupa B, din care fac parte echipele naționale ale Norvegiei, Danemarcei, Ciprului și Maltei. Internaționalul român va avea la această competiție colegi din Germania, Serbia și San Marino. Turneul se va desfășura în Norvegia, la Trondheim.

Meciurile din această grupă se vor desfășura între 6 și 9 aprilie, ieșeanul fiind delegat la jocul de deschidere al turneului, care va opune selecționatele Danemarcei și Maltei. În a doua zi a competiției, Vlad Ciobanu va conduce meciul dintre Norvegia și Malta, urmând ca pentru ultima zi a turneului delegările să fie efectuate de observatorul UEFA în funcție de prestațiile arbitrilor din meciurile anterioare.

Vlad Ciobanu este cel mai bine cotat arbitru român de futsal, făcând parte din First Category. Alături de colegul său, Bogdan Hanceariuc (Second Category), cei doi ieșeni au arbitrat recent, pentru al doilea an consecutiv, finala Cupei României la futsal, marcând o nouă premieră pentru arbitrajul ieșean.

Iașul are la acest moment 4 arbitri de futsal în loturile naționale. Pe lângă arbitrii internaționali Vlad Ciobanu și Bogdan Hanceariuc, mai activează în lotul arbitrilor de Liga 1 și Andrei Mihălcuț, iar recent, în urma finalizării cu succes a unui Program de dezvoltare pentru tinere talente, a fost inclus în lotul arbitrilor de Liga 2 și Sebastian Șpaiuc.

Citiți și: Mercedes-Benz EQB 300 4Matic: ELECTRIZANT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *