Premieră în fotbalul de sală. Arbitrii internaționali ieșeni Vlad Ciobanu și Bogdan Hanceariuc vor arbitra pentru al doilea an consecutiv finala Cupei României la futsal.

Ieșenii au fost delegați anul trecut să conducă disputa finală dintre FK Odorheiul Secuiesc și Imperial Miercurea Ciuc, iar astăzi, începând cu ora 18:00, vor oficia meciul dintre CS United Galați și Autobergamo Deva, care poate fi urmărit în direct, pe Digi Sport 4.

Cele două echipe sunt de altfel cele mai valoroase la momentul actual, situându-se pe primele două locuri în campionat după încheierea sezonului regulat.

Turneul final al Cupei României se dispută în aceste zile la Galați. Ieri au avut loc meciurile din cadrul semifinalelor, unde United Galați a învins cu 5-1 pe FK Odorheiul Secuiesc, în vreme ce Autobergamo Deva a dispus de concitadina West Deva, la capătul unui meci deosebit de spectaculos, cu scorul de 5-4, după prelungiri.

 „Fotbalul de sală a devenit deja o trdiție pentru arbitrii ieșeni. Vlad Ciobanu și Bogdan Hanceariuc confirmă statutul de cei mai buni arbitri români la futsal și vor arbitra o nouă finală de Cupa României, a treia din carieră pentru fiecare dintre ei și a două consecutivă la care sunt delegați împreună, după cea de anul trecut. Sunt convins că vor mai urma astfel de performanțe deoarece dau dovadă de seriozitate și profesionalism. Sunt exemple de urmat pentru mai tinerii lor colegi de la Iași,” a declarat Sorin Boca, președintele Asociației Județene de Fotbal (AJF) Iași.

În calendarul competițional național la fotbal în sală urmează disputarea etapelor de play-off, semifinalele și finala campionatului, care se desfășoară după sistemul cel mai bun din cinci jocuri. Pe plan internațional, între 4-13 aprilie, FIFA organizează prima etapă a preliminariilor pentru Campionatul Mondial de futsal din 2024, unde cei doi ieșeni au șanse să fie delegați pentru a oficia la jocurile uneia din cele șase grupe.

Reamintim faptul că Vlad Ciobanu este arbitru internațional de futsal din anul 2017, fiind situat în Prima categorie la UEFA, iar Bogdan Hanceariuc a devenit internațional în 2019, fiind clasat în a doua categorie a arbitrilor de top din Europa.

Citiți și: Avanpremieră națională la Casa Auto Iași pentru Noul Range Rover: rafinament fără egal! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *