După semifinala pierdută sâmbătă în setul decisiv la Rovinj (Croația), în fața unui spaniol favorit nr. 1, care a și câștigat acel turneu ITF cu premii de 25.000 de dolari, ieșeanul Cezar Crețu (20 de ani), pregătit de antrenorul Victor Hănescu, a mai făcut un pas înainte și s-a prezentat duminică în calificările Zadar Open, challenger cu premii de 45.730 de euro.

În primul tur s-a confruntat cu Dragoș Mădăraș (24 de ani, 326 ATP), care reprezintă Suedia. Cezar a servit primul, s-a distanțat repede la 4-1 și a câștigat primul set cu 6-2. În actul secund, Mădăraș a avut un break în față și s-a impus cu 6-4, trimițând meciul în „decisiv”. Cezar a servit primul și până la 3-3 am consemnat doar break-uri, pentru ca până la 6-6 fiecare jucător să-și valorifice serviciul! Primul la minge de meci a ajuns Mădăraș (6-5), dar Crețu a punctat pe ambele sale servicii pentru a avea și el prima minge de meci, pe care a și valorificat-o, încheind tie-break-ul la 8-6 și obținând după mai mult de două ore și jumătate de joc calificarea în partida decisivă care îi putea aduce un loc pe tabloul principal.

În chiar ziua în care înregistra cea mai bună clasare din carieră, locul 551 ATP, Cezar Crețu s-a confruntat luni cu turcul Ergi Kirkin (23 de ani, 357 ATP), dispută pe un vânt care a influențat jocul ambilor tenismeni. Turcul a servit primul și a reușit primul break al meciului pentru 4-2, dar Cezar a reușit imediat un re-break și apoi a egalat la 4. La 5-5 a reușit și ieșeanul un break, iar pe propriul serviciu a închis setul la 7-5.

Kirkin a servit primul și-n actul secund și s-a văzut conducând cu 3-0. A fost însă singura perioadă de relaxare pe care și-a permis-o Cezar, deoarece din acel moment a jucat aproape perfect. Bine adaptat vântului puternic, ieșeanul s-a bazat pe lovituri necruțătoare cu dreapta, a greșit mai puțin, a umblat și la câteva artificii tehnice, iar pe ansamblu a etalat un joc mult mai consistent decât al adversarului său clasat cu 200 de locuri mai în față! Crețu a reușit șase game-uri la rând și a pus capăt meciului cu 7-5, 6-3 după o oră și patruzeci de minute de joc!

În primul tur pe tabloul principal, Cezar se va întâlni cu portughezul Elias Gastao (31 de ani, 198 ATP; fost număr 57 ATP în 2016), care la Australian Open 2022 a pierdut în ultimul tur de calificări!

Citiți și: Avanpremieră națională la Casa Auto Iași pentru Noul Range Rover: rafinament fără egal! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *