Cezar Crețu a învins la Rovinj (Croația), în turneul ITF de 25.000 de dolari, un spaniol din primii 300 ATP și un spaniol din primi 400 ATP, cedând în setul decisiv în semifinale tot la un spaniol clasat în zona lui Marius Copil!  

Ieșeanul Cezar Crețu (20 de ani, locul 560 în clasamentul mondial), pregătit de antrenorul Victor Hănescu, a jucat săptămâna aceasta în Croația, la Rovinj, un superb orășel situat în Nordul Mării Adriatice, la un turneu ITF de 25.000 de dolari, după ce începutul de an l-a petrecut în Antalya, cu două finale jucate la simplu la ITF-uri de 15.000 dolari și un titlu la dublu, alături de Alexandru Jecan, la un ITF de 25.000 de dolari.

Poziția ocupată în ierarhia ATP i-a permis accederea pe tabloul principal de simplu, unde în primul tur a dispus cu 6-0, 6-4 de sârbul Lazar Vojinovic, venit din calificări. În turul al doilea s-a confruntat cu favoritul nr. 8, spaniolul Pol Martin Tiffon (22 de ani, 399 ATP), pe care l-a eliminat cu 6-4, 6-0.

Sferturile de finală i-au scos în cale un alt favorit, nr. 4, tot un spaniol, Eduard Esteve Lobato (27 de ani, 297 ATP), jucător situat în zona lui Marius Copil, prima rachetă masculină a României. A fost un meci foarte echilibrat, foarte disputat, care a durat trei ore și jumătate! 

În primul set, unul cu multe break-uri, spaniolul a condus cu 5-3, Cezar a salvat trei mingi de set, a preluat conducerea cu 6-5, dar s-a ajuns la tie-break-ul pe care l-a câștigat după ce adversarul său a avut 3-0 și 5-2, însă a avut o serie de cinci puncte consecutive (7-5)!

Și în actul secund am consemnat destule break-uri, dar mai toate în contul spaniolului, care s-a impus cu 6-2, iar în setul decisiv Cezar a salvat pe propriul serviciu două mingi de set și a egalat la 5, a reușit un break pentru a prelua conducerea cu 6-5 și a câștigat setul cu 7-5 nu înainte de a salva trei mingi de 6-6!

Sâmbătă, Cezar s-a confruntat în semifinale cu favoritul nr. 1, tot un spaniol, Javier Barranco Cosano (23 de ani, 283 ATP). Cezar a servit primul, s-a mers cap la cap până la 3-3, moment în care spaniolul a făcut break, suficient pentru a câștiga setul cu 6-4. Tot Cezar a servit primul și-n actul secund, a reușit un prim break pentru 2-0, spaniolul a egalat la 2, fiecare și-a valorificat propriul serviciul, dar la 5-4 Cezar a reușit al doilea break și a câștigat setul cu 6-4. Spaniolul a început bine setul decisiv pe propriul serviciu, a reușit și break-ul, iar la 4-2 a mai bifat un break și a pus capăt setului la 6-2 și meciului după două ore și jumătate de joc, pentru ca în finală să se distreze într-o oră cu cehul Dalibor Svrcina, favoritul nr. 3, de care a dispus cu 6-1, 6-1!

Cezar Crețu a avut o săptămână bună la Rovinj, în care a învins doi spanioli mult mai bine clasați și n-a fost deloc departe să-l răpună și pe al treilea, dar a demonstrat că poate obține rezultate notabile și la ITF-uri de 25.000 de dolari și că ar putea apărea mai des la Challenger-uri, chiar dacă, deocamdată, în calificări.

După semifinala de la Rovinj, Cezar va urca luni până pe locul 551 ATP, adică la cea mai bună clasare din carieră, și a mers direct la Zadar Open, un Challenger cu premii de 45.730 de euro, unde găsim jucători care au evoluat la „Concord Iași Open” 2021, în frunte cu cehul Zdenek Zolar, câștigătorul turneului cu statut ATP Challenger 100, cel mai important turneu ATP din România care anul acesta se va desfășura între 11 și 17 iulie! În primul tur de calificări, Cezar are meci duminică în compania lui Dragoș Mădăraș (24 de ani, 326 ATP, sportiv care reprezintă Suedia).

Citiți și: Noul Aston Martin V12 Vantage, expresia supremă a performanței extreme! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *