Partida a contat pentru prima etapă a Grupei A a play-out-ului Ligii 2. Peste două săptămâni, CSM Poli Iași va primi vizita codașei Daciei Brăila, care sâmbătă a pierdut acasă, scor 1-4, cu Metaloglobus București, grupare care și-a consolidat locul al doilea, cu 31 de puncte.

Trupa lui Costel Enache a început sâmbătă play-out-ul Ligii 2 cu meciul din deplasare cu CS Comunal Șelimbăr, din contul primei etape a Grupei A. Partida s-a desfășurat la Rm. Vâlcea, din formația ieșeană lipsind căpitanul Plămadă, suspendat: Brânză – Kouadio, Cană, Ungurenașu, Serediuc (căpitan) – Stan, Cristea (’81 Mărieș), Pușcaș, Muratovic (’53 Kamara) – Plohotniuk (’53 Aftanache), Camara. Gazdele au avut patru absenți, printre ei numărându-se Vișa și Tătar.

Lovitura liberă execută de Stan de pe dreapta în minutul 12 a provocat o bâlbă în defensiva gazdă, mingea a ajuns la Pușcaș, care de la 7 metri a trimis moale, pe lângă poartă. Centrarea lui Kouadio a fost mult mai precisă în minutul 18, dar Plohotniuk a reluat neconvingător din poziție foarte bună, de la 8 metri, iar portarul advers Gal a reținut fără emoții!

O acțiune de atac ieșeană în minutul 25 s-a soldat cu o nouă minge trimisă din banda stânga la întâmplare în careu. Comunal a respins fără probleme și a început din zona propriului careu o construcție care ar trebui să le fie servită jucătorilor ieșeni drept lecție. Cu trei pase precise a ieșit curat din apărare, a profitat de bulevardul rămas liber pe banda stângă ieșeană, iar cu alte două pase a ajuns în situația de a finaliza, dar șutul de la 14 metri al lui Ciocâlteu, talonat fără vreun efect de Pușcaș, a nimerit bara!

A fost bară și în minutul 34, dar la poarta gazdelor. Șutul lui Muratovic, de la 23 de metri, a fost deviat și a izbit bara, iar Camara a reluat în plasă, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid! În minutul 42, la un banal corner, Telcean a reluat cu capul de la 7 metri, dar Pușcaș a respins de pe linia porții și balonul a ajuns cu noroc la Brânză, în continuare ezitant la fazele fixe!

La nouă minute după pauză, Enache l-a debutat pe Kamara, intrat în locul lui Muratovic, iar Aftanache a fost trimis în locul lui Plohotniuk. Kamara a jucat la închidere lângă Pușcaș, Cristea a avansat în banda stângă, iar Aftanache a evoluat în spatele lui Camara, cel mai avansat om al formației ieșene.

Un șut al formației gazdă pe lângă poartă a mai animat jocul în minutul 77, iar centrarea lui Stan trei minute mai târziu, de la mijlocul terenului, a fost respinsă defectuos de Crișan spre propria poartă, Gal a fost surprins în față, dar a reușit să respingă balonul din preajma liniei porții, fiind greu de precizat dacă a fost cumva vorba de gol valabil sau nu! CSM Poli a prins curaj, iar Mărieș a șutat bine de la 22 de metri în minutul 87, dar Gal a respins în corner, la ultima fază notabilă a oaspeților. Artean putea aduce victoria celor de la Șelimbăr, dar a executat peste poartă o lovitură liberă de la 17 metri!

CSM Poli are 26 de puncte și ocupă în clasament locul al treilea din șapte echipe, iar Șelimbăr a adunat 24 de puncte. Ultimul meci al etapei în care liderul Csikszereda Miercurea Ciuc (33 puncte) stă se va disputa între Politehnica Timișoara (locul 5, cu 21 puncte) și Dunărea Călărași (7 puncte).

Citiți și: Noul Aston Martin V12 Vantage, expresia supremă a performanței extreme! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *