CSM Politehnica Iași a remizat sâmbătă, 0-0, la primul meci al antrenorului Leo Grozavu în Copou, cu Csikszereda Miercurea Ciuc, în etapa a XII-a a Ligii 2. Cele două grupări s-au confruntat de două ori sezonul trecut și vă propun să constatați cum au evoluat distribuțiile lor, ceea ce ne-ar putea oferi un important indiciu despre care dintre ele ar putea fi mai îndreptățită în actualul sezon să atace promovarea în Superligă.

Foto: Csikszereda.

CSM Politehnica Iași și Csikszereda s-au întâlnit anul trecut în etapa a X-a a Ligii 2, dar la Miercurea Ciuc. Formația ieșeană era condusă de antrenorul Costel Enache și a evoluat în următoarea alcătuire: Popescu – Stan, Chatziterzoglou, Plămadă (căpitan), Defta – Pușcaș, Chiorean (Deretti) – Cristea, Stoenac (Asăvoaei), Mărieș (Cană) – Camara. Pe bancă au rămas Brânză – Târșa, Aftanche, Corobuță, Pelivan și Zaharia.

La Csikszereda antrenor era Valentin Suciu și echipa a arătat astfel: Gyenge – Takacs, Kelemen, Gergely, Bor (Apro) – Csuros (căpitan), L. Kovacs (Szondi) – Gal-Andrezly, Jebari (Bara), Schieb (Ivanovici) – Jelena (Meszaros). Rezerve neutilizate au fost Rybansky – Bărăbaș, Rotar și Hernando.

Formația gazdă s-a impus clar, cu 3-0, prin golurile înscrise de Jelena (minutul 23), Csuros (26) și Gergely (57), în timp ce Deretti a redus din diferență în minutul 90+1.

CSM Politehnica și Csikszereda s-au nimerit în aceeași grupă din play-out și s-au întâlnit din nou în aprilie, tot la Miercurea Ciuc. În iarnă dispăruseră de la CSM Poli, printre alții, jucători precum Popescu și Deretti, iar garnitura aliniată de Enache a cuprins și noutățile iernii, spunându-se la început de ianuarie că se dorește ca o mare parte din acel lot să se regăsească în sezonul 2022/2023, cel în care singurul obiectiv era deja stabilit: promovarea în Superligă! Distribuția ieșeană a fost următoarea: Brânză – Kouadio (Ad. Ilie), Chatziterzoglou (Cană), Plămadă (căpitan), Serediuc – Kamara (Chiorean) – Plokhotniuk, Cristea, Muratovic (Mărieș), Pop (Hrib) – Camara. Pe bancă au rămas Axinte – Ungurenașu, Asăvoaei și Pelivan.

La Csikszereda director tehnic era deja Francisc Dican, iar echipa a arătat astfel: Gyenge – Csiszer (Tajti), Kelemen, Csuros (căpitan), Marrone – Bara, L. Kovacs (Ivanovici) – Gal-Andrezly (Takacs), Jebari, Bărăbaș (Csedo) – Jelena (Hernando). Rezerve nefolosite au fost Moga – Buza, Orban și Vita.

Csikszereda s-a impus și de această dată, cu 3-0, prin golurile marcate de Kovacs (10), Jelena (15) și Ivanovici (76).  

Cum spuneam, sâmbătă, în etapa a XII-a a sezonului 2022/2023, cele două grupări s-au întâlnit din nou, dar în Copou, și a fost un 0-0 în care formația oaspete a avut mai multe ocazii clare de gol.

CSM Politehnica Iași a evoluat în următoarea alcătuire sub comanda antrenorului Leo Grozavu, succesorul lui Claudiu Niculescu, cel cu care a fost început campionatul: Jankov – Martac, Lică, Plămadă (căpitan), Finica (Ștefanovici) – Vașvari (Telcean), Marchioni, Roman (Cristea) – Hlistei, Harrison (Tomczyk), Dumitru. N-au prins deloc minute Brânză – Kouadio, Tincu, Fosu-Mensah și Bujor. N-au prins lotul, printre alții, Knoflach – Plokhotniuk, Hunte, Del Priore, Ciaun și Anton.

Cât de mulți jucători regăsiți dintre cei folosiți în aprilie nu este deloc dificil de constatat, dar să vedem cum se prezintă situația și la formația harghiteană, pregătită tot de Francisc Dican: Gyenge – Gal-Andrezly (Ivanovici), Kelemen (căpitan), Klemen, Vita (Bujdoso) – Vereș (Schieb), L. Kovacs, Panos (Jebari) – Pîrvulescu, Jelena, Sandor. Pe bancă au rămas Karacsony – Apro, M. Kovacs, Bara și Suciu.

Așadar, Plămadă a fost singurul jucător de la CSM Politehnica Iași pe care meciul l-a găsit titular față de aprilie, Cristea a intrat doar pentru ultimele minute, deși Grozavu are priceperea de a-i reda aura de titular, Brânză și Kouadio n-au fost deloc utilizați, iar Plokhotniuk – accidentat. Aceștia sunt cei cinci jucători din lotul care a încheiat sezonul trecut la CSM Politehnica Iași! De partea cealaltă, la Csikszereda găsim cinci titulari din aprilie, dar și alți jucători din lotul sezonului trecut, practic nucleul pentru actualul campionat a fost pregătit din precedentul, așa cum se procedează atunci când se dorește cu adevărat un progres…

Citiți și: Suzuki a lansat Noul S-Cross Full Hybrid în Marea Britanie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *