Trupa lui Leo Grozavu a pierdut primele puncte acasă în actualul sezon al Ligii 2 în confruntarea de sâmbătă, cu Csikszereda Miercurea Ciuc, contând pentru etapa a XII-a. A fost primul meci al lui Grozavu în Copou, al doilea de când a preluat postul deținut de la începutul campionatului de Claudiu Niculescu, și nici măcar în al doisprezecelea ceas formația ieșeană n-a înscris în prima repriză! N-a marcat de data aceasta nici după pauză, n-a marcat nici runda trecută, la acel 0-1 din deplasare cu CSM Slatina, și a rămas cu o medie de doar un gol înscris pe meci în condițiile în care, până să apară Grozavu, prin Copou s-a vorbit numai și numai despre promovarea din 2023!

Leo Grozavu a încredințat în prima repriză banda stângă juniorilor Finica și Dumitru, le-a cerut jucătorilor săi să țină cât mai mult de minge, iar când au ocazia să nu ezite să șuteze de la distanță. Roman a avut o lovitură liberă din poziție excelentă încă din minutul 8, dar a trimis mult peste transversală, echipa ieșeană a avut o posesie bună, parcă și pasele s-au legat ceva mai bine decât de obicei. Csikszereda atât a așteptat și a început să acționeze pe spațiile lăsate libere în jumătatea adversă. Două centrări bune au venit de pe partea apărată de amintiții juniori, defensiva ieșeană s-a clătinat în centru, însă oportunitățile oaspete au rămas fără efect pe tabelă.

Dumitru a dat tonul la șuturi spre poarta apărată de Gyenge în minutul 20, când a ajuns în poziția din care marți înscrisese cu un șut splendid în meciul amical cu Știința Miroslava, câștigat de CSM Politehnica Iași cu 3-1. Atunci a preferat să trimită în dreapta portarului, dar cu Csikszereda a trimis în cealaltă parte, în diagonală, bine plasat, dar Gyenge a reținut cu un plonjon acrobatic. Șuturile lui Marchioni și Roman au fost însă simple pase la portar, Dumitru și-a mai încercat și el norocul, de data aceasta în dreapta portarului, dar tot fără prea mare succes, iar ocazia reprizei a fost însă la poarta ieșeană! Kovacs a centrat perfect, tot de pe dreapta, dar Sandor a reluat slab cu capul din centrul careului, iar același Kovacs s-a bâlbâit în marginea careului la o minge care a parcurs prea mulți metri la firul ierbii fără să intervină nimeni!

Antrenorul oaspete, Francisc Dican, a operat două modificări la pauză, dar CSM Politehnica Iași a revenit parcă mai proaspătă de la cabine. Hlistei și Dumitru au făcut schimb de benzi, iar în minutul 51 a apărut prima situație importantă. Hlistei i-a pasat lui Roman la 18 metri de poarta adversă și a sprintat pentru a reprimi balonul, dar reușita combinație s-a soldat cu un șut de la 14 metri pe lângă poartă, în dreapta lui Gyenge, deși calea spre colțul lung era liberă! Gyenge s-a opus cu succes în minutul 65 șutului lui Marchioni, din afara careului, respingând în lateral, dar, din unghi închis, șutul atacantului Harrison a fost deviat în corner. Jucătorul englez n-a avut norocul din meciul cu Concordia Chiajna ca portarul advers să respingă în față, jucător care nu s-a văzut deloc până atunci și nici până avea să fie înlocuit pe final de meci!

Hibele din defensiva ieșeană s-au văzut clar între minutele 73 și 78, când Jelena, singur cu Jankov, și Bujdoso, venit nemarcat din spate, au ratat în aceeași fază deschiderea scorului, apoi Martac și-a salvat colegii la șutul lui Schieb de la 6 metri, iar în urma cornerului rezultat Kelemen, demarcat la prima bară, a trimis cu capul în transversală din colțul careului mic!

Argentinianul Marchioni a făcut probabil unul din cele mai bune meciuri de când a ajuns în Copou. A recuperat balonul în minutul 84 la vreo 30 de metri de propria poartă, a sprintat vreo 50 de metri de parcă abia începuse jocul și i-a pasat excelent în stânga, lui Hlistei, care, de la 14 metri, a luat la țintă portarul!

Schimbările operate de Grozavu au venit târziu, în preajma minutului 80, dar probabil pentru că a considerat că nu prea are cine să aducă de pe bancă vreun plus evident în atac! Plokhotniuk, Del Priore și Hunte n-au prins lotul din cauza accidentărilor, însă dintre ei doar ucraineanul ar fi fost probabil o soluție.

Limitele lotului atât de lăudat încep să se vadă și am mai semnalat acest lucru pe parcursul sezonului, însă, în cele patru etape rămase de jucat în acest an, cu acest lot vor trebui cucerite cât mai multe puncte, iar primul prilej îl reprezintă meciul de sâmbătă, din deplasare, cu CSC Dumbrăvița, mai ales că amintirea eliminării din Cupa României încă bântuie Copoul!

Citiți și: Suzuki a lansat Noul S-Cross Full Hybrid în Marea Britanie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *