Trupa lui Leo Grozavu a arătat jalnic vineri, în deplasare, cu CSM Slatina, în etapa a XI-a a Ligii 2! A pierdut cu 0-1, unicul gol fiind înscris de Doman, în minutul 30. N-a reușit nici în a unsprezecea partidă să marcheze în prima repriză, dar nici măcar după pauză, pentru că în atac n-a contat deloc. Faza defensivă a fost depășită cu ușurință în câteva rânduri la meciul în care a revenit Vașvari, dar fără a fi și căpitan de echipă, banderola rămânând pe brațul stoperului Plămadă.

A revenit așadar Vașvari după câteva etape din cauza unei probleme medicale,  a revenit și Roman după ce și-a ispășit runda trecută suspendarea cauzată de cumulul de cartonașe galbene, iar în primele minute ale disputei CSM Politehnica Iași era activă în jumătatea de teren adversă. Avea o posesie mai bună, părea că își putea impune de la început punctul de vedere. CSM Slatina a direcționat însă mingea spre Doman, care a făcut repede ordine în jocul echipei sale. Pasele sale precise și ruperile sale de ritm au fost înțelese de colegii săi, iar echipa gazdă a trecut după primul sfert de oră la timona disputei.

Formația ieșeană n-a avut un „Doman” prin care să riposteze, construcția era prea lentă și previzibilă, au lipsit până și mingile lungi ale lui Vașvari spre jucătorii din benzi. Mult mai dornică de a avea balonul s-a dovedit CSM Slatina, s-a apropiat de careul lui Jankov, iar în minutul 30 mingea pierdută de Vașvari a ajuns la Doman. „Decarul” s-a îndreptat nestingherit spre poarta ieșeană, nimeni nu l-a jenat deloc, și ajuns la 14 metri l-a luat pe stoperul Lică numai bun ca reper de trimis pe lângă el la colțul lung, iar mingea a poposit în plasă!

Era însă timp suficient pentru a schimba partitura, dar formația ieșeană nu părea prea grăbită. Un promițător contraatac „3 la 3” a avut un deznodământ jalnic, iar Marchioni n-a ajuns la întâlnirea cu mingea la un lob al lui Roman peste apărarea adversă la ultima fază a primei reprize. Imediat după pauză a intrat Cristea în locul lui Roman, iar fundașul dreapta Kouadio în locul lui Plokhotniuk, poziția de atacant central fiind preluată de extrema stângă Hlistei. Kouadio a evoluat el ca extremă stângă, dar jocul tot nu se lega deloc! Tot CSM Slatina a fost ceva mai incisivă, pe când CSM Politehnica Iași a părut vlăguită, fără vreo idee de joc, jucătorii așteptând parcă de pe bancă să li se spună când și cui să paseze!

Trupa lui Grozavu n-a arătat deloc a avea față de promovare, dar va trebui să muncească serios pentru a reuși până și calificarea în play-off, ce părea o simplă formalitate. Jucătorii par blocați, par preocupați să-și asume responsabilități minime, nimeni nu oferă scânteia de care să se agațe și ceilalți, așa cum a reușit Doman pentru CSM Slatina, „decarul” fiind cel care practic a făcut diferența!

Citiți și: Suzuki ocupă locul 3 în sondajul „Car Dealer Power” 2022!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *