Nu doar sabia și atletismul au adus rezultate notabile Iașului în această săptămână. Școala ieșeană de box și-a făcut și ea datoria, punctând decisiv prin performanțele a trei cluburi la Cupa României pentru cadeți și Under 22, competiții desfășurate la Tg. Jiu.

Două trofee la Under 22 au fost cucerite de doi sportivi în care România își pune speranțe că vor urca și la seniori pe podiumurile celor mai importante competiții. Eusebiu Tîrzoman (categoria de greutate 60 kilograme), de la ACS Valea Lupului, s-a dovedit cel mai bun, ca și Ionuț Chiriac (a urcat în categorie la 63,5 kg), descoperit și format la Nicolina Iași de maestrul Nicolae Chipirog, dar care acum apără culorile CSM Iași.  

Pugiliștii de la CSM Iași, pregătiți de antrenorii Radu Zarif și Benone Marcu, au urcat de două ori pe podium și la cadeți: Mihai Așchiopoaei (52 kg) a cucerit trofeul, iar Lorenzo Talas (66 kg) s-a clasat al treilea. 

Medaliile de argint au fost cucerite de doi cadeți de la CS Dumești, unde sunt pregătiți de antrenorul Ion Băetu: Ionuț Ionițoaiei (54 kg) și Andrei Murgoci (60 kg).

„Pentru Eusebiu Tîrzoman urmează mai multe cantonamente de pregătire cu lotul național la București, Izvorani și Bascov pentru participarea la turnee internaționale, printre care și Balcaniada de seniori, din septembrie, ce va avea loc în Bulgaria, și Campionatul European Under 22, programat tot în toamnă, în Azerbaidjan”, ne-a declarat Cătălin Cruceanu, președintele ACS Valea Lupului.

Citiți și: Totul despre Noul Renault Rafale! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *