Școala ieșeană de sabie a înțepat și la ediția din acest an a Campionatelor Naționale de sabie U13, U11 și U9, desfășurate la București, cu consistența-i deja mult prea cunoscută. I-a lipsit doar medalia de aur, deși și-a trimis în finale trei reprezentanți la individual și o echipă. Are însă atât de mulți copii talentați și antrenori atât de pricepuți încât sabia rămâne una dintre disciplinele preferate ale ieșenilor.

Performanțelor obținute an de an de Clubul Sportiv Municipal Iași (antrenori Alexandru Sirețeanu, Radu Tofan și Alin Lupeică) li s-au adăugat de anul trecut și cele ale Prosperitatea Iași (antrenor Andrei Moldoveanu), iar de anul acesta ale Clubului Sportiv Municipal Iași 2020, clubul Primăriei Iași (antrenori Cosmin Hâncianu și Iulian Bițucă). Antrenorii ar face ravagii într-o echipă la nivel de veterani, dar până atunci se întrec pe planșe prin elevii lor, iar rezultatele nu se lasă deloc așteptate.

CSM Iași

Livia Munteanu a fost foarte aproape de a deveni campioană națională la Under 13, dar medaliei de argint de la individual i-a alăturat-o pe cea de bronz de la echipe, cucerită alături de Ania Tofan (fiica antrenorului Radu Tofan ocupând locul 9 la individual), Patricia Grigore și Iana De Graeve.

Nichita Tomac a fost și el dublu medaliat, cu argint la individual Under 11 și tot cu argint cu echipa Under 13, împreună cu Ștefan Tomac (locul 5 la individual), Vlad Crica (13) și Darius Crețu.

CSM Iași 2020

Clubul Primăriei Iași a participat pentru prima dată la un Campionat Național și a cucerit prima sa medalie națională prin Matei Zaiț, care s-a clasat al treilea, ex-aequo, la Under 13. Echipa feminină s-a situat pe poziția a șasea la Under 13 în componența Catinca Ciobanu (locul 8 la individual), Mara Stegaru (9) și Evelina Onofrei.

Prosperitatea Iași

ACS Prosperitatea Iași a deplasat nouăsprezece sportivi la București și a cucerit trei medalii: una de argint, prin Anastasia Boacă, una de bronz, ex-aequo, prin Ilinca Chicoș, ambele la Under 9, și una de bronz prin echipa masculină la Under 13: Ștefan Dangă (locul 9 la individual, a fost eliminat la mare luptă de viitorul vicecampion), Filip Apostu (17), Radu Lefter (15) și Luca Asăvoaie, campion anul trecut la Under 9!

La Under 13 individual, Prosperitatea a mai raportat următoarele clasări: Matei Boacă, locul 26, Rareș Lăpușneanu, locul 36, respectiv Ilinca Grierosu, locul 17, Maria Murgu, locul 30, și Carina Ailoaie, locul 49. La Under 11, situația se prezintă astfel: Carla Lisneanu (6), Maria Dangă (50), respectiv Luca Asăvoaie (6), Ianis Baltariu (19), Sebastian Pupăza (24) și Tudor Cazamir (26).

Citiți și: Alegerea unei mașini într-un nou univers: Casa Auto Iași a lansat oficial noul concept de showroom Mercedes-Benz!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *