Trupa lui Leo Grozavu susține sâmbătă al doilea meci amical din cantonamentul de la Bansko (Bulgaria) după ce miercuri a cedat, cu 0-2, în compania celor de la Botev Plovdiv. Adversara de sâmbătă este FC Drita, vicecampioană în Kosovo, care va juca în Conference League și care miercuri pierdea, cu 0-2, în fața formației CS Universitatea Craiova.

Grozavu îl va menaja pe Vojtus, ca și pe Istratie, și nu va folosi portarii de miercuri, Brînză și Celeadnic. Toți ceilalți 28 de jucători aflați în cantonamentul de la Bansko au fost anunțați că ar putea evolua cu Drita, siguri de acest lucru fiind cei unsprezece cu care va fi abordată disputa: Ailenei – Martac, Tincu (căpitan), Katanec, Șerban – Marchioni, Itu, Roman – Gheorghiță, Harrison, Jatoba (brazilian ce va debuta sub culorile formației ieșene).

În actul secund este așteptat să debuteze și celălalt brazilian, Luis Phelipe, ca și ultimul jucător nou ajuns sub comanda lui Grozavu, George Dragomir (de la FC Botoșani), al șaptelea transfer al verii la CSM Politehnica Iași după amintiții brazilieni, portarul Celeadnic (Șerif Tiraspol), stoperul Fl. Ilie (Universitatea Cluj-Napoca), fundașul stânga Șerban (FCSB) și mijlocașul Alex. Militaru (CFR Cluj).

Gheorghiță a manifestat poftă de joc și cu Drita, dar ocazia din minutul 2 avea doar să prevestească deschiderea scorului din minutul 12, dar până atunci lovitura liberă executată de Roman a fost reținută de portarul advers.

Min. 12 (1-0): Gheorghiță deschide scorul, fiind primul gol în meciurile amicale susținute de CSM Politehnica Iași în această vară (0-1 cu Farul Constanța și 0-0 cu FC Brașov în testele de câte 45 de minute, de la Brașov, susținute la sfârșitul săptămânii trecute). Nu este exclus ca prin acest gol Gheorghiță (n-a jucat deloc rău cu Farul, cu un șut în transversală și o excelentă pasă pentru Hlistei) să-l fi convins pe Grozavu să-l rețină în lot.

Drita putea egala în minutul 20, dar Ailenei a apărat un penalty, iar CSM Politehnica își putea majora diferența, însă Roman a șutat puțin peste poartă, de la marginea careului!

1-0 la pauză.

Min. 46: ies Ailenei, Șerban, Itu și Jatoba, intră Jankov, Dragomir, Mogoș și Hrib.

Min. 60: ies Martac, Roman, Harrison, intră Kouadio, R. Ion și Hlistei.

Min. 65: ies Tincu și Marchioni, intră Fl. Ilie și Vașvari.

Min. 73: iese Gheorghiță, intră Phelipe.

Min. 80: iese Dragomir, intră Ștefanovici.

Min. 85: iese Katanec, intră Ungurenașu.

Hrib a semnat în minutul 63 prima situație a reprizei secunde, însă o ocazie clară a irosit R. Ion, în minutul 89.

1-0 rezultat final.

Au rămas pe bancă Azoiței, Fărcaș, Militaru, Dumitru și Cherman.

Luni sunt programate două jocuri amicale, cu Montana (liga a doua din Bulgaria), respectiv Radnicki Niș (Serbia). Ultima verificare va avea loc pe 6 iulie, cu Krumovgrad (Bulgaria), pentru ca pe 7 iulie echipa să părăsească stațiunea bulgară.

Ediția 2023/2024 a Superligii va debuta pentru CSM Politehnica Iași pe 14 iulie, când trupa lui Grozavu se va confrunta cu CFR Cluj, în deplasare.

Citiți și: Opel lipește noua emblemă iconică „Blitz” de „era electromobilității”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *