ACS-USV Iași, câștigătoarea etapei județene a Cupei României, și-a aflat joi adversarele din Grupa 1 a Regiunii 1 care mai cuprinde și grupările ce au triumfat în județele Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui. Formația ieșeană, pregătită de antrenorul Florin Croitoru, ar putea găzdui finala regiunii dacă va câștiga Grupa 1.

ACS-USV Iași, formația Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, va juca primul din cele două meciuri ale sale din Grupa 1 pe propriul teren, cu Victoria Horia (Neamț), pe 15 iulie, formație care a câștigat și Liga a IV-a la Neamț, dar, neavând certificat de identitate sportivă (CIS), n-a putut participa la barajul de promovare în Liga a III-a. ACS-USV Iași se va confrunta în al doilea său joc, programat pe 19 iulie, în deplasare, cu Unirea Curtești (Botoșani), grupare care și ea a câștigat Liga a IV-a, dar a pierdut barajul pentru Liga a III-a cu Viitorul Liteni (Suceava).

„Vom relua pregătirile la începutul săptămânii viitoare pentru a putea face față la trei meciuri în doar o săptămână, pentru că ne propunem să jucăm finala regiunii. Mulți dintre componenții lotului sunt implicați și în minifotbal și practic nu prea au avut pauză. Am avut parte de o tragere la sorți favorabilă și sper să ajungem în finala pe care mi-aș dori s-o jucăm în compania formației CSM Vaslui și s-o câștigăm”, ne-a declarat antrenorul Florin Croitoru. 

Prima partidă a Grupei 1 se va desfășura pe 12 iulie, între reprezentantele din Neamț și Botoșani. Formația ieșeană are avantajul să-și vadă viitoarele adversare la lucru înainte de le întâlni, iar cea din Botoșani va avea cel mai mult timp pentru recuperare.

ACS-USV Iași nici nu concepe că nu va câștiga Grupa 1, mai ales că echipa care va triumfa în această grupă va găzdui finala regiunii, pe 22 iulie, în compania ocupantei primului loc al Grupei 2. Doar câștigătoarea regiunii va primi dreptul de a continua competiția, alături de celelalte șase câștigătoare de regiuni, în turul I, când începe faza națională, și când, pe 2 august, va primi vizita unei formații de Liga a III-a, acolo unde ACS-USV Iași și-a propus să promoveze la finalul sezonului viitor.

„Echipa este bine pregătită, va face față chiar și la trei jocuri în decurs de numai o săptămână. Ne gândim doar că avem șansa să aducem deja în fața propriilor suporteri o formație din Liga a III-a și nu vrem s-o ratăm”, ne-a declarat prorectorul USV Iași cu activitățile sociale, prof. dr. Vasile Stoleru, președintele ACS-USV Iași.

Citiți și: Opel lipește noua emblemă iconică „Blitz” de „era electromobilității”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *