La doar două zile după ce a început cantonamentul de la Bansko (Bulgaria), trupa lui Leo Grozavu susține miercuri primul meci amical, în compania formației Botev Plovdiv, din prima ligă a Bulgariei. Au fost anunțați că vor evolua 26 din cei 32 de jucători aflați în cantonament.

Miercuri a ajuns la Bansko și George Dragomir (de la FC Botoșani), al șaptelea transfer al verii la CSM Politehnica Iași, dar el nu va fi folosit deloc, ca și brazilienii Carlos Jatoba (mijlocaș – Londrina) și Luis Phelipe de Souza Figueiredo (extremă – Atletico Goianiense). Nu vor juca deloc nici portarii Jankov și Ailenei, dar nici atacantul Istratie.

Vor debuta însă sub culorile formației ieșene portarul Celeadnic (Șerif Tiraspol) și stoperul Fl. Ilie (Universitatea Cluj-Napoca), dar în a doua repriză, când vor evolua și celelalte două achiziții ale verii, Șerban (FCSB) și Alex. Militaru (CFR Cluj).

CSM Politehnica Iași va aborda disputa cu Botev Plovdiv în următoarea formulă: Brînză – Martac, Tincu (căpitan), Katanec, Ștefanovici – Marchioni, Itu, Mogoș – Dumitru, Vojtus, R. Ion.

Min. 22: Vojtus reia pe lângă poartă din centrarea lui Martac.

Min 24: Mogoș șutează peste poartă.

Min. 27 (0-1): Sekulic înscrie singur cu Brînză.

Min. 31: Brînză respinge șutul lui Traore.

Min. 36: Traore pătrunde prin centru, dar tot nu-l poate învinge pe Brînză!

Min. 44: Sekulic înscrie din nou, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid.

0-1 la pauză.

CSM Politehnica Iași va aborda a doua repriză în următoarea formulă: Celeadnic – Kouadio, Fl. Ilie, Azoiței, Șerban – Vașvari, Cherman, Roman – Gheorghiță, Harrison, Hlistei. Au rămas pe bancă Ungurenașu, Fărcaș, Hrib și Militaru.

Min. 58: Azoiței reia imprecis cu capul din lovitura liberă executată de Roman.

Min. 63 (0-2): Tonev, cu o „scăriță” din penalty!

Min. 80: iese Cherman, intră Militaru.

Min. 86: Celeadnic respinge în corner.

Min. 89: Șerban execută o lovitură liberă de la 16 metri, reține portarul.

0-2 rezultat final.

Următorul meci amical este programat sâmbătă, cu Drita, vicecampioană în Kosovo, grupare care va juca în Conference League și care tot miercuri a cedat cu 0-2 în fața formației CS Universitatea Craiova (goluri Crețu, în min. 76, cu o execuție superbă de la marginea careului, și Rogulic, în min. 83, la capătul unei splendide acțiuni personale), gruparea olteană trecând duminică și de Botev, tot cu 2-0.

Ediția 2023/2024 a Superligii va debuta în jurul datei de 15 iulie, CSM Politehnica Iași urmând să joace în prima etapă în deplasare, cu CFR Cluj.

Sursa foto: Botev Plovdiv / Facebook.

Citiți și: Totul despre Noul Renault Rafale! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *