Trupa lui Leo Grozavu a ajuns luni după-amiază în cantonamentul de la Bansko cu un lot de treizeci de jucători după ce săptămâna trecută plecase cu 25 în discutabilul stagiu de patru zile de la Brașov, finalizat cu două teste de câte 45 de minute. Va primi însă cât de repede încă un jucător, pe postul considerat cel mai deficitar la această oră, cel de fundaș central.

Florin Ilie (31 de ani) a fost anunțat luni de gruparea din Copou că a semnat deja contractul și că va ajunge chiar în aceeași seară la dispoziția lui Leo Grozavu, staff-ul ce lucrează deja la Bansko fiind completat cu antrenorii secunzi Mugurel Cornăţeanu și Costel Ilie, cu antrenorul de portari Radu Sardescu și cu preparatorul fizic Ovidiu Chiribici. Ilie, despre care clubul ieșean l-a prezentat ca pe un campion la ligii secunde pe când evolua la UTA Arad, va fi transferat de la Universitatea Cluj-Napoca, una din cele mai active grupări în materie de noi achiziții, un exemplu despre cum ar trebui să decurgă o campanie de întărire a lotului!

În Copou însă se vorbește numai despre atenția cu care trebuie făcute transferurile, atenție care din păcate se traduce printr-un buget ce eventual să permită doar evitarea retrogradării. Greul va pica aproape în totalitate pe umerii lui Grozavu, cel care spunea că nu va accepta să rămână la Iași cu sabia retrogradării deasupra capului, dar transferurile de până acum nici nu prea lasă loc de alt obiectiv!

Doi fundași centrali valoroși erau obligatorii după ce gruparea ieșeană a renunțat la Plămadă și Lică, dar cooptarea lui Fl. Ilie nu este tocmai ceea ce așteptau fanii. Anul acesta n-a prea jucat la Universitatea, iar după venirea lui Mitrea a devenit evident că nu-și va mai găsi loc în lotul formației ardelene. Am sperat că la Iași vor ajunge titulari din play-out-ul Superligii, dar iată că nu există forță decât pentru rezerve. Poate că Fl. Ilie nu este unul din cei doi fundași centrali pe care îi vrea Grozavu sau poate că se va integra atât de bine și de repede încât conducătorii ieșeni să fie mulțumiți de alegerea făcută, dar sunt cam mulți de „poate” pentru un post atât de important.

Fl. Ilie (fundaș central de picior drept) probabil va debuta chiar de la primul meci amical de la Bansko, prevăzut pentru miercuri, cu Botev Plovdiv, despre care v-am informat încă de acum zece zile, post pentru care Grozavu îi chemase  de urgență săptămâna trecută pe tinerii Ungurenașu și Azoiței, pe care CSM Politehnica Iași nici nu intenționează să-i păstreze în lotul cu care va ataca Superliga, cei doi numărându-se acum printre cei cinci jucători care nu plecaseră lunea trecută din Iași spre Brașov. Ceilalți trei sunt portarul Celeadnic (Șerif Tiraspol) și cei doi brazilieni de care tot cu mai mult de o săptămână în urmă v-am dezvăluit că urmau să ajungă la Iași.

Celor patru jucători noi li se adaugă fundașul stânga Șerban (FCSB) și Alex. Militaru (CFR Cluj), în cazul ultimului jucător amintit efectuându-se o rocadă cu Ciubăncan în privința procentelor deținute de cele două cluburi. CSM Politehnica Iași a păstrat 30% dintr-un viitor transfer de la CFR Cluj al lui Ciubăncan și a preluat 70% în cazul lui Militaru. Șase jucători noi deocamdată la CSM Politehnica Iași, dar Grozavu așteaptă în continuare fotbaliștii care să-i facă diferența și vorbește deja că echipa va avea nevoie de măcar trei-patru etape pentru a se acomoda cu Superliga…

Dar iată lotul care a plecat duminică din Iași și a ajuns luni la Bansko: Celeadnic, Jankov, Brînză, Ailenei – portari, Martac, Kouadio, Tincu, Katanec, Ungurenașu, Azoiței, Șerban, Ștefanovici – fundași, Vașvari, Marchioni, Fărcaș, Itu, Mogoș, Hrib, Gheorghiță (FC Bihor), Militaru, Roman, Carlos Jatoba (Londrina, Brazilia), Cherman (FC Bihor) – mijlocași, Harrison, Vojtus, Istratie, Dumitru, Hlistei, R. Ion și Luis Phelipe de Souza Figueiredo (Atletico Goianiense, Brazilia) – atacanți.

Așadar, meciurile amicale vor debuta miercuri, cu Botev, iar sâmbătă este anunțată confruntarea cu Drita, vicecampioană în Kosovo, formație care va juca în Conference League. Lunea viitoare sunt programate două jocuri, cu Montana (liga a doua din Bulgaria), respectiv Radnicki Niș (Serbia), ultima verificare fiind pe 6 iulie, cu Krumovgrad (Bulgaria), pentru ca pe 7 iulie echipa să părăsească stațiunea bulgară aleasă tot din cauza bugetului neîndestulător.

Startul Superligii este anunțat pentru jumătatea lui iulie, dar perioada de transferări va mai continua multe săptămâni, așa că nu este deloc exclus ca și după debutul oficial să mai apară jucători noi la CSM Politehnica Iași.

Sursa foto: CSM Politehnica Iași / Facebook.

Citiți și: Range Rover Evoque facelift: tehnologii sofisticate ce amplifică adevăratul lux modern! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *