Trupa lui Leo Grozavu a susținut sâmbătă dimineață, pe o zăpușeală deloc propice fotbalului, prima verificare a verii. A fost un meci în familie, în formația adversă, creată pe osatura grupei 2006 de la Academia CSM Politehnica Iași, evoluând în prima repriză și destui jucători din anturajul echipei mari. Partida s-a desfășurat pe terenul II din Copou, care a rezistat cu brio în urma ploilor căzute vineri, teren care a suferit lucrări de refacere imediat ce s-a încheiat Liga 2. Jocul a fost arbitrat de Cezar Honceriu (foto), managerul Academiei din Copou, unul dintre „tușieri” fiind team-managerul Marius Onofraș.

La capătul primei reprize, scorul a fost 4-0 pentru trupa lui Grozavu, golurile fiind înscrise de Kouadio, Hlistei, Vojtus și Gheorghiță (jucător venit de la FC Bihor).

CSM Politehnica Iași a evoluat în prima repriză în următoarea componență: Brînză – Kouadio, Tincu, Katanec, Șerban – Leo Indio, Gherman (FC Bihor), David – Gheorghiță, Vojtus, Hlistei.

Formația adversă a avut următoarea alcătuire: Jankov – Olăeru, D. Plămadă, Acatrinei, Chistol – Fărcaș, Gău – Niamțu, Hrib, Dumitru – Istratie.

Rezultatul final al disputei a fost 8-0, golurile reprizei secunde fiind marcate de Harrison (două), Mogoș și R. Ion (câte unul).

CSM Politehnica Iași a arătat astfel în actul secund: Jankov – Martac, Tincu, Marchioni, Ștefanovici – Vașvari, Mogoș, Itu – Alex. Militaru (20 de ani, de la Unirea Dej, despre care se spune că ar fi semnat deja), Harrison, R. Ion.

Roman nu a jucat deloc, fiind menajat. Nici Ailenei n-a fost folosit, portar care va fi a patra opțiune după ce va veni la echipă și basarabeanul Celeadnic, în timp ce Ciaun nu mai intră în vederile lui Grozavu.

La formația adversă merită evidențiați în actul secund mijlocașii Dan Condurachi și Răzvan Olaru (component al lotului național Under 16).

Zilele acestea sunt așteptați la Iași doi brazilieni care vor semna imediat dacă vor trece cu bine de vizita medicală. Se spune că sunt mult peste Leo Indio, venit din liga a IV-a braziliană, cel care nu va merge de luni în cantonament, în aceeași situație aflându-se și David dintre jucătorii folosiți sâmbătă. Cei doi brazilieni așteptați, un mijlocaș și o extremă, au șanse mici de a se alătura lotului în cantonamentul care se va desfășura de luni până vineri, la Brașov. Sunt în continuare căutate variante pentru doi fundași centrali și un atacant, nefiind exclusă nici modificarea sistemului de joc în funcție de achizițiile verii.

Cantonamentul propriu-zis al verii este programat între 26 iunie și 7 iulie, la Bansko (Bulgaria), ca și anul trecut, unde vor fi disputate cinci meciuri amicale, lista nefiind deocamdată bătută în cuie. Două partide sunt programate în aceeași zi, atunci când una din adversare va fi o echipă bulgară ce a retrogradat în acest an în liga a doua. CSM Politehnica Iași se va confrunta în rest cu formații de prim eșalon, din Bulgaria (Botev Plovdiv), Kosovo (Drita, va juca în Conference League) și Muntenegru. În privința ultimei adversare încă sunt purtate discuții.

Citiți și: Alegerea unei mașini într-un nou univers: Casa Auto Iași a lansat oficial noul concept de showroom Mercedes-Benz!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *