ACS-USV Iași, clubul sportiv al Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, a purtat o captivantă dispută cu Moldova Cristești pentru câștigarea Ligii a IV-a. S-a clasat până la urmă pe locul al doilea, dar a cucerit sâmbătă al doilea trofeu pus în joc la nivelul județului și încă de pe acum își depune o fermă candidatură la șefia Ligii a IV-a.

ACS-USV Iași, formație pregătită de antrenorul Florin Croitoru, a cucerit sâmbătă Cupa României – faza județeană, dispunând cu 3-0 de CSM Pașcani în finala județului Iași, desfășurată la Bălțați. Toate cele trei goluri au fost înscrise în repriza a doua de Alexandru Marin (două) și Eduard Sandu (unul). În semifinale, USV trecea cu 4-0 de Viitorul Hârlău, în timp ce CSM o elimina, scor 2-0, pe Moldova Cristești.

„Pentru primul an, cred că sunt rezultate mulțumitoare: locul 2 în Liga a IV-a și trofeul Cupei României. În Cupa României vom juca alături de alte trei sau patru câștigătoare județene într-o grupă din care doar ocupanta primului loc va ajunge în faza în care vor intra în competiție și echipele din Liga 3. Noi ne propunem însă să le oferim spectatorilor noștri nu doar o confruntare cu o grupare din eșalonul imediat superior. Dacă vom stabili țeluri mici, nu vom putea realiza prea multe”, ne-a declarat Florin Croitoru.

Florin Croitoru, Vasile Stoleru, Cornel Gorban.

Surprinzător poate, antrenorul de la USV Iași nu așteaptă întăriri pentru sezonul următor în care își propune „eventul”.  

„În returul Ligii a IV-a am primit doar trei goluri. În acest an am început să arătăm tot mai bine ca echipă. Am încheiat 0-0 derby-ul cu Moldova Cristești, dar am avut multe ocazii, mingea parcă n-a vrut să intre în poartă. Pentru sezonul viitor ne propunem să realizăm eventul, să câștigăm ambele competiții la nivelul Iașului. Vrem să promovăm în Liga 3, Iașul are nevoie de o echipă în acest eșalon, deoarece sunt foarte mulți copii talentați care încheie junioratul și n-ar trebui să se piardă prin ligile județene. Avem un lot bun, cu un reușit mix între tinerețe și experiență. Îmi doresc să rămân în continuare la ACS-USV Iași”, a precizat Croitoru.

Prorectorul cu activitățile sociale la USV, prof. dr. Vasile Stoleru, președintele ACS-USV Iași, are motive de satisfacție, declarându-se mai mult decât mulțumit de rezultatele primului sezon.

„Sunt încântat de cucerirea Cupei României. Ne vom confrunta cu alte câștigătoare din regiune și sunt foarte încrezător că am putea câștiga grupa. Pentru sezonul următor ne dorim un parcurs cât mai lung în Cupa României și, bineînțeles, primul loc în Liga a IV-a. Sper să mai putem coopta în echipă doi sau trei studenți pentru că îmi doresc să creăm o echipă cât mai apropiată de suporteri, cât mai aproape de oraș”, ne-a declarat prof. dr. Vasile Stoleru. 

Lotul pe care s-a bazat ACS-USV Iași (team manager – prof. Cornel Gorban) în acest sezon este următorul: Cosmin Bargan, Cosmin Anton, Ionel Gînju – portari, Adrian Ilie, Andrei Sărițanu, Bogdan Baboi, Alexandru Izmană, Eduard Sandu (căpitan), Alexandru Marin, Andrei Vițelaru, Tudor Plop, Armand Onica, Andrei Apostol, Denis Șerban, Dragoș Miron, Călin Ciobanu, Andrei Onofrei, Robert Dodan, Alexandru Dumitru, Dumitru Șova și Mario Turcu – jucători de câmp.

Citiți și: „Cupa Tester” 2023 vine cu noi provocări pentru concurenți, dar și cu un proiect-pilot pentru un festival motorsport!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *