Atleta Maria Andone încheia în 2022 junioratul cu un titlu de campioană națională în aer liber. Urma o perioadă dificilă, în care schimbarea categoriei de vârstă devenea tot mai dificilă. De la 1 ianuarie a pășit în anticamera senioratului, a mai făcut un pas concret spre zona în care promisiunile și speranțele sunt lăsate în urmă, iar în locul lor trebuie să înceapă să vorbească rezultatele. Drumul început pe 1 ianuarie îl parcurge alături de ACS-USV Iași, fiind legitimată la clubul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, universitate la care Maria este studentă în anul I.

Sursa foto: USV Iași / Facebook.

La chiar primul său Campionat Național la categoria de vârstă tineret (Under 23), Maria Andone, pregătită la ACS-USV Iași de antrenorul Laurențiu Andone, a repurtat primele succese majore. Ea a devenit campioană națională la aruncarea greutății cu un rezultat de 13,07 metri ce i-a permis să cucerească și medalia de argint la senioare!

„A fost un concurs cu foarte multe emoții din partea Mariei, emoții pe care cu greu și le-a putut stăpâni din postura de debutantă la Tineret U23! Sunt două medalii muncite foarte mult și cu multă seriozitate din partea Mariei! Este în progres față de sezonul trecut de sală! Ne-am dorit un rezultat de 14 metri, dar o finală de Campionat Național de Seniori este totuși o finală cu o încărcătură emoțională foarte mare! Week-end-ul viitor mai avem o finală importantă, și anume Campionatele Universitare de Atletism în sală, care se vor desfășura la Bacău! Ne dorim o performanță mai bună pentru a ne apropia de baremul pentru Campionatele Europe de Aruncări Lungi, din Portugalia (n.r. – 14,50 metri)! Dacă Maria prinde o zi reușită poate să realizeze o performanță foarte bună!”, ne-a declarat Laurențiu Andone, tatăl sportivei.

„De acum începe performanța pentru Maria, până acum doar ne-am «încălzit»!”.

Laurențiu Andone a crescut-o cu multă grijă pe Maria. A avut răbdare, nu a forțat-o pentru a obține cu orice preț performanțe notabile pe plan internațional la cadete sau la junioare, dar a dat semnalul că a sosit vremea intensificării pregătirii. „De acum începe performanța pentru Maria, până acum doar ne-am încălzit!”.

Maria Andone avea nevoie de aceste medalii pentru a fi convinsă că ele reprezintă un început promițător.

„A fost un concurs pe care nu-l voi uita niciodată din cauza presiunii și a emoțiilor pe care le-am avut. Voi analiza prestația mea cu mare atenție pentru a mă putea perfecționa, dar și pentru a-mi gestiona cât mai eficient abilitățile pe viitor. Cu toate acestea, mi-am îndeplinit visul de campioană națională la categoria mea de vârstă și vicecampioană la seniori. Vor urma competiții în care  voi demonstra că pot mult mai mult”, a precizat Maria Andone, cea care a cucerit prima medalie de aur națională pentru ACS-USV Iași.

Rezultatele Mariei au fost primite cu multă căldură la USV Iași.

„Primul Campionat Național de atletism în sală din 2023 a reprezentat și prima medalie de aur pentru ACS-USV Iași, prin studenta Maria Alexandra Andone la aruncarea greutății Under 23. Performanța de 13,07 metri a reprezentat și piatra de încercare pentru concursul de senioare, unde s-a clasat a doua, astfel încât concursul de la București a adus-o pe Maria în postura de a fi dublu medaliată, cu aur și argint, fiind primele medalii pentru ACS-USV Iași. Maria este o studentă cu un viitor profesional și sportiv frumos. Frumusețea performanțelor sunt determinate de multă muncă, de seriozitate și de autodeterminare”, a menționat președintele ACS-USV Iași, prof. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale la USV Iași. 

Medalii la ediția din acest an a Campionatelor Naționale (indoor) pentru seniori și tineret, desfășurată la București, au fost cucerite pentru atletismul ieșean și de sportivi de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorul Dorinel Ursachi.

Sursa foto: CS POLITEHNICA IAȘI / Facebook.

Vlad Dulcescu, pregătit de Dorinel Ursache, a devenit vicecampion național de seniori la 60 metri garduri, în 08’’05/100, în timp ce Silviu Munteanu (dublă legitimare cu Ceahlăul Piatra Neamț) a cucerit două medalii de bronz la tineret în probele de 60 metri (06’’86/100), respectiv 200 metri (22’’41/100), la această ultimă probă aflându-se la doar o sutime de secundă de medalia de bronz a seniorilor!

Ian Vieru (dublă legitimare cu ACS AtletIS), a ocupat locul al patrulea la tineret în proba de 200 metri (22’’48/100) și al cincilea la seniori, în timp ce Mihai Cochior, pregătit de antrenorul Viorel Popovici, s-a clasat al șaselea la 3.000 metri, în 08’45’’01/100, în primul său an de concurs la seniori.

Citiți și: Dacia continuă să crească și țintește tot mai sus: vrea să-i seducă pe afaceriștii germani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *