Trupa lui Leo Grozavu a încheiat miercuri seria de meciuri amicale cu care și-a pigmentat cantonamentul din Antalya. CSM Politehnica Iași a deschis scorul, prin Itu, încă din minutul 7 al partidei cu FK Sarajevo, locul 5 în Bosnia Herțegovina, întreruptă însă în minutul 21, când jucătorii au avut câte ceva de împărțit în urma unui fault probabil mai dur asupra lui Plămadă.

CSM Politehnica Iași a abordat ultimul meci amical din Turcia în următoarea formulă: Jankov – Kouadio, Plămadă (căpitan), Katanec, Finica – Vașvari, Itu, Cristea – Musi, Harrison, Hlistei. Nefiind anunțată o altă ultimă verificare înaintea reluării Ligii 2, era de așteptat ca Grozavu să alinieze cea mai bună echipă pe care o avea la dispoziție, iar în linii mari cam așa a și fost. A folosit miercuri jucători pe care marți nu s-a bazat deloc sau i-a trimis pe teren doar pe finalul amicalului cu Homburg. Luând în considerare formulele de echipă folosite în meciurile amicale și nivelul la care a ajuns fiecare jucător în parte vă propun în continuare să deslușim cam care ar putea fi echipa cu care Leo Grozavu va ataca promovarea în Superligă, precum și lotul care va prinde cele mai multe dintre partidele din play-off.

Fiecare portar a apărat câte un meci întreg, dar probabil Jankov și Brînză, cu evoluții bune în Antalya, vor prinde lotul în meciurile oficiale, iar Ailenei va rămâne pentru moment o soluție de avarie.

Finica a cam fost preferat lui Ștefanovici și pare a avea travaliul care să-l pună în prim-plan pentru locul de titular ca fundaș stânga, dar și, pe ansamblu, un joc mai bun defensiv pentru postul pe care mai concurează și Ciaun. În centrul liniei de patru fundași, Katanec pare a fi sigur de locul său în stânga și cam la fel se poate vorbi despre Plămadă în dreapta. Croatul adus în această iarnă s-a remarcat în atac la fazele fixe, având câteva reluări bune cu capul, una fiind scoasă de pe linia porții în meciul cu Dinamo Kiev, poate lansa mingi lungi și precise, însă mai are până să devină pe deplin compatibil în sistem. Nici el și nici Plămadă n-au avut însă atâtea ezitări ca Tincu, inexplicabile pentru experiența sa, dar aceeași experiență, așa cum s-a văzut în amicalul cu Homburg, ar putea cântări decisiv în unele meciuri cu adevărat importante, când cu totul alta va fi doza de concentrare. Telcean sau Ciaun nu pot constitui soluții viabile, nici n-ar fi posturile lor, iar revenirea lui Lică probabil s-ar putea petrece peste câteva săptămâni. La fundaș dreapta este probabil cel mai simplu: Martac este titular indiscutabil, dar și Kouadio a arătat un progres în această iarnă.

Vașvari și Marchioni sunt soluțiile pentru mijlocaș central, acolo unde poate juca și Telcean, iar pentru cei doi interi variantele sunt Cristea, Roman, Itu și Mogoș. Experiența lui Vașvari iar va fi de ajutor în meciurile cu mare miză, dar vitalitatea argentinianului este un atu pe placul lui Grozavu. Pe Cristea l-am văzut foarte determinat și cu Dinamo Kiev, Roman poate sclipi oricând, Itu are siguranță și curaj, iar Mogoș nu s-a sfiit să înscrie de câte ori a avut ocazia, fiind și un bun pasator.

Pentru postul de atacant central, Grozavu îi are la dispoziție pe Vojtus și Harrison. Vojtus încă n-a marcat, deși a avut bune ocazii cu Homburg, dar pare din ce în ce mai integrat în sistem, în timp ce Harrison a arătat cu Dinamo Kiev câteva artificii tehnice pe care nu le-am mai văzut la el. Ca extreme va avea de ales între Musi, Dumitru (chiar dacă n-a prins cantonamentul din Antalya, a arătat o formă bună înainte de se îmbolnăvi de varicelă), Hlistei și R. Ion. Musi a arătat dezinvoltură, iar Hlistei și R. Ion vor face diferența când vor trata fiecare fază și minge de care dispun cu maximum de seriozitate.

Așa cum s-a văzut la amicalele din Turcia, Grozavu vrea o echipă care să practice un presing agresiv, o echipă care să stea cu stoperii la centrul terenului. Această așezare avansată avea s-o coste, replierile fiind deocamdată greoaie, dar probabil așa va încerca să joace în play-off-ul Ligii 2 pentru a promova direct în Superligă.

Cum va arăta însă formula de echipă capabilă să ducă la îndeplinirile planurile lui Grozavu? O variantă ar fi următoarea: Jankov – Martac, Plămadă, Katanec, Finica – Marchioni (Vașvari), Itu, Roman (Cristea din meciul cu Dinamo Kiev poate fi oricând titular) – Musi, Vojtus, Hlistei (R. Ion).

Până la primul meci oficial au rămas mai puțin de două săptămâni, pe 25 februarie, de la ora 11:00, fiind programată în Copou disputa cu CSC Șelimbăr, din antepenultima etapă a sezonului regular.

Grozavu a spus foarte bine miercuri că mizează nu doar pe jucătorii care vor alcătui echipa ce va începe meciul cu Șelimbăr. Va miza probabil pe 15-18 jucători cu care să atingă obiectivul, dar până la promovare mai este un play-off de traversat, iar până la play-out mai sunt trei partide din sezonul regular, mai precis nouă puncte de câștigat în meciuri care se vor disputa pe terenuri influențate de vremea de sfârșit de februarie, început de martie, care ar putea să nu semene deloc cu atmosfera primăvăratecă din Antalya.

Reamintim, în primele trei partide de verificare din Antalya, formația ieșeană a dispus miercurea trecută, cu 3-1 (1-0), de FK Jedinstvo, din liga a doua a Serbiei, a încheiat la egalitate, 1-1 (0-0), vineri, la prânz, cu FC Nordsjaelland, liderul Danemarcei trecând însă în aceeași zi, dimineață, cu 4-1, de Zorya Lugansk, locul 4 în Ucraina, a cedat duminică, 0-2 (0-1), cu Dinamo Kiev, locul 3 în Ucraina, și a dispus marți, cu 2-0 (1-0) de FC 08 Homburg, din a patra ligă germană.

Sursa foto: CSM Politehnica Iași.

Citiți și: Teaser cu noul SUV Renault Espace: un joc între lumină și întuneric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *