Trupa lui Leo Grozavu a susținut marți penultimul joc amical din Antalya, câștigând cu 2-0 (1-0), cu FC 08 Homburg, formație din a patra ligă germană. Golurile au fost înscrise de Tincu (’4) și Mogoș (’53). CSM Politehnica Iași a deschis scorul încă din minutul 4, când Roman a executat un corner de pe dreapta, iar Tincu s-a înălțat la 6 metri și a reluat imparabil, cu capul. Brânză s-a remarcat în minutul 10, când a respins de sub transversală un șut de la 14 metri!

Formația ieșeană n-a mai practicat sufocantul presing din ultimele două jocuri, preferând o așezare mai precaută, parcă acceptând dominarea adversă pentru a încerca jocul pe contraatac. Minutul 29 putea aduce egalarea, dar un jucător advers a reluat peste poartă, singur la 6 metri, din zonă centrală, iar șase minute mai târziu transversala l-a salvat pe Brânză la o lovitură liberă bine executată de la 18 metri!

Brânză a mai avut o paradă chiar din debutul actului secund, respingând în corner singur cu un adversar! În minutul 47, Roman a recuperat la 25 de metri de poarta adversă și i-a pasat lui R. Ion, iar acesta l-a pus în situație excelentă de gol pe Vojtus pe culoarul excelent creat de Mogoș, dar atacantul a șutat în portarul advers!

Formația ieșeană a continuat să fie eficientă la fazele fixe. În minutul 53, Roman a executat o lovitură liberă de pe dreapta, Vojtus s-a desprins dintr-un mănunchi de jucători spre prima bară, a deviat cu capul pe spate, Tincu a blocat bine ieșirea unui adversar spre minge, iar Mogoș a finalizat fără preluare de la 8 metri, dar și fără speranțe pentru portarul advers!

Excelenta degajare a lui Brînză l-a pus pe Vojtus în situație bună de gol în minutul 64, dar atacantul a șutat moale, din careu, permițându-i portarului advers să rețină!

Modificările operate în ambele formații au influențat jocul, iar până la final n-am mai consemnat nimic notabil.

CSM Politehnica Iași a evoluat în următoarea alcătuire: Brînză (’67 Ailenei) – Martac (’77 Kouadio), Tincu (’72 Ciaun), Plămadă (căpitan; ’46 Telcean), Ștefanovici – Marchioni (’67 Fărcaș), Mogoș (’81 Itu), Roman (’72 Gău) – Hrib (’77 Musi), Vojtus (’79 Hlistei), R. Ion (’80 Cristea).

Nu au jucat deloc Jankov – Vașvari, Katanec, Harrison, Finica, Istratie și Lică. Dumitru n-a mai efectuat deplasarea în Antalya, el îmbolnăvindu-se chiar înaintea plecării în cantonament!

Ultimul meci amical din Turcia este programat miercuri, cu FK Sarajevo, locul 5 în Bosnia Herțegovina. În primele trei partide de verificare din Antalya, formația ieșeană a dispus miercuri, cu 3-1 (1-0), de FK Jedinstvo, din liga a doua a Serbiei, a încheiat la egalitate, 1-1 (0-0), vineri, la prânz, cu FC Nordsjaelland, liderul Danemarcei trecând însă în aceeași zi, dimineață, cu 4-1, de Zorya Lugansk, locul 4 în Ucraina, și a cedat duminică, 0-2 (0-1), cu Dinamo Kiev, locul 3 în Ucraina.

CSM Politehnica Iași va susține prima partidă oficială a anului sâmbătă, 25 februarie, când va primi de la ora 11:00 vizita celor de la CSC Șelimbăr, în antepenultima etapă a sezonului regular din Liga 2.

Citiți și: Teaser cu noul SUV Renault Espace: un joc între lumină și întuneric

1 thought on “Se lucrează și la faze fixe! CSM Politehnica Iași – FC 08 Homburg 2-0 (1-0)

  1. Eu,vreau sa vad ce vor face ei in superliga dupa ce vor promova ei nu sint inca o echipa puternica si sudata care sa faca fata in superliga ce jucatori va mai aduce Leo Grozavu ar mai trebui inca un atacant ei lasa spatii libere iar echipa vizitatoare poate intra oricind si atacantii echipei sa inscrie lejer la noi problema este in aparare,sa vedem ce vor face atunci cind vor juca impotriva CFR Cluj FCSB Petrolul Ploiesti vor fi meciuri grele d-ta crezi ca echipa cu lotul actual va putea sa faca fata in superliga?Eu nu cred.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *