A VII-a ediție a „Cupei Tester” la off-road nu mai închide Campionatul Național, așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, ci este etapa a II-a a competiției din 2023. Mai mult, „Cupa Tester”, organizată prin pădurile Iașului de Clubul Adventure 4×4 Iași alături Tester Grup, se prezintă la actuala ediție cu un proiect-pilot al unui festival motorsport ce va fi pus în practică anul viitor.

Organizatorii „Cupei Tester” au solicitat ca în acest an să-i fie atribuită mai devreme decât de obicei etapa din Campionatul Național de off-road, competiție sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a Comisiei Naționale de Off-road din România, pentru a le oferi participanților și alte condiții de concurs.

„Echipele nu se vor mai lupta pentru fiecare secundă, așa cum obișnuiau la ultima etapă, ci în primul rând își vor testa mașinile pentru a ști cam ce obiective pot îndeplini în actualul sezon. În loc de frunze ce acopereau drumurile la etapa ce era organizată la finalul toamnei, de această dată drumurile vor fi vizibile, însă concurenții nu vor scăpa de noroi și de apă din belșug. Chiar dacă nu va mai ploua deloc, le-am găsit deja bălți suficient de adânci cât să le pună măiestria la încercare. Așteptăm publicul în număr cât mai mare în special la Superspeciala de duminică, de pe Platoul Păun”, a declarat, miercuri, Raimond Chelban, președintele Clubului Adventure 4×4 Iași.

Chelban a vorbit despre proiectul-pilot al unui festival motorsport ce va avea loc anul viitor.

„Acum am adăugat și alte două competiții, enduro și ATV, dar pentru 2024 ne-am propus ca festivalul să cuprindă și un concurs de rally-raid”, a precizat Raimond Chelban.

Traseul a fost modificat pentru acest an, beneficiind de 20 de kilometri în plus, și cu aproximativ 120 de kilometri pentru toate cele șase clase de concurs: Standard A, Standard B, Challenge, Open, SSV și Extrem.

„Este un concurs la nivel național, cu toate aprobările și avizările, cu trasee foarte atent verificate și monitorizate de instituțiile ce se ocupă cu protejarea mediului. Chiar vreau să remarc faptul că autoritățile sunt tot mai deschise pentru a ne sprijini în organizarea acestui atractiv concurs”, a menționat președintele Clubului Adventure 4×4 Iași.

Mesajul Primăriei Iași a fost transmis de Cezar Baciu, viceprimar al Municipiului Iași.

„Astăzi ne-am adunat aici, în inima frumoasă a orașului Iași, pentru a marca începutul unei noi ediții a Campionatului Național de Off-road. Ieșenii iubitori de off-road și pasionații de motorsport în general se vor bucura în acest week-end de etapa a II-a a Campionatului Național. Suntem privilegiați să avem acces la terenuri cu forme de relief variate și peisaje naturale deosebite în împrejurimile orașului, toate acestea înglobând un concurs sportiv de excepție. Totodată, anul acesta vom avea și o premieră, constând în desfășurarea competiției de enduro și ATV. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment, precum și partenerilor, sponsorilor și voluntarilor. Fără sprijinul vostru, un astfel de eveniment nu ar fi fost posibil”, a declarat Cezar Baciu.

Mașinile brand-urilor Casa Auto Iași sunt și ele pregătite de o nouă întâlnire cu pasionații off-road.

„Pregătim o provocare specială: concursul «Testează mașina preferată și câștigă o experiență off-road cu Tester Grup și Adventure 4×4 Iași!», prin care vom alege trei câștigători, prin tragere la sorți, care se vor putea bucura de o experiență off-road plină de senzații tari. Vă așteptăm pe platoul de la Păun să cunoașteți și să testați modelele brand-urilor Casa Auto Iași atât sâmbătă, între orele 09:00 și 20:00, cât și duminică, între 10:00 și 17:00”, a declarat Ana Maria Alexa, specialist marketing la Casa Auto Iași.

Atracțiile evenimentului

Etapa națională̆ a campionatului de off-road: cei mai buni piloți din țară se vor întrece într-o competiție palpitantă, demonstrându-și priceperea și curajul pe terenurile accidentate, pregătite cu grijă pentru această competiție;

Expoziție de tuning auto: pasionații de vehicule modificate vor avea ocazia să admire cele mai spectaculoase creații ale acestui gen, într-un spațiu dedicat exclusiv acestui spectacol vizual;

Etapa regională de endurocross: adrenalina și abilitățile piloților vor fi puse la încercare într-o cursă captivantă, pe un traseu complex și provocator;

Etapa regională de ATV: participanții vor concura într-o competiție de anduranță̆ pe vehicule ATV, demonstrând priceperea și rezistența necesare pentru a-și atinge scopurile. 

Programul

ZIUA 1 – JOI, 08 Iunie 2023 

orele 16:00 – 21:00 – înscrierea concurenților la secretariatul din incinta parcului tehnic de pe Platou 4×4 Păun (N47°07’56’’/E27°41’27’’); 

orele 21:00 – 23:00 – înscrierea concurenților cu o penalizare de 50 euro pe echipaj; – parcarea și verificarea tehnică a vehiculelor de concurs în parcul tehnic (N47°07’56’’/E27°41’27’’) situat pe Platou 4×4 Păun; 

parcarea platformelor sau a autoturismelor personale se va face în spatiile marcate de către organizatori, pe Platou 4×4 Păun;

ZIUA 2 – VINERI, 09 Iunie 2023 

ora 09:15 – briefing pe fiecare clasă în parte în Parcul Tehnic; 

ora 10:00 – start oficial și stagiu traseu (timp maxim parcurgere traseu 7 ore);

ZIUA 3 – SÂMBĂTĂ, 10 Iunie 2023 

ora 08:30 – briefing pe fiecare clasă în parte în Parcul Tehnic; 

ora 09:00 – start stagiu traseu (timp maxim parcurgere traseu 7 ore); 

orele 14:00 – 19:00 – înscrierea concurenților/verificarea tehnica a vehiculelor care vor participa doar la TRIAL; 

ZIUA 4 – DUMINICĂ, 11 Iunie 2023 

ora 09:45 – briefing TRIAL; 

ora 10:00 – start stagiu TRIAL, pe Platou 4×4 Păun;

ora 16:00 – festivitatea de premiere (ora estimată).

Citiți și: A șasea lună consecutivă de creștere a înmatriculărilor de autoturisme noi în România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *